Popa a semnat pentru încă 8 milioane și scapă Mociurul de mizerie!

bloc mociur lateral

Un cămin va fi demolat, iar altul transformat într-un bloc modern, cu 50 de apartamente! Banii vin prin ADR Vest, de la Uniunea Europeană!

Nelu Popa a semnat astăzi contractul pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur, a cărui valoare este de 8,3 milioane lei, dintre care 7,4 milioane, bani nerambursabili.

Căminul nr.2 va fi reabilitat, iar spațiul interior va fi recompartimentat, generând 50 de apartamente. Căminul nr.1 va fi demolat, iar zona va fi reamenajată, astfel încât să devină una de petrecere a timpului liber pentru localnici, cu spații verzi, parcare, piațetă, loc de joacă și alei.

leader board 728 x 90 px

„Zona căminelor de locuințe sociale din cartierul Mociur, din municipiul Reșița, se va transforma în următorii doi ani, cu ajutorul fondurilor europene. În total, vor fi reabilitați peste 2600 mp de suprafață de clădire, iar spațiul exterior creat se va întinde pe o arie de peste 3500 mp. Durata de implementare este de 26 luni. Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, Prioritatea de investiții 9.1 – „Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC)””, a precizat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.