Pompierii scapă de rable! „Înlocuim tehnica de pe vremea lui Ceaușescu prin bani europeni”

STPT job 1000x200

Românii, mult mai în siguranță datorită investiției în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență! „Bătrâna” de 40 de ani de la Oravița va fi înlocuită de o autospecială nouă care va ajuta autoritățile să intervină mult mai eficient. Câte mașini învechite are ISU „Semenic”?

Statistica arată că 40% dintre mașini sunt mai vechi de 25 de ani. Cisternele din dotare care sunt folosite la intervenții circulă pe drumuri încă din 1980. Noile acorduri cadru, în valoare totală de 159 de milioane de euro, își propun să rezolve unele din aceste probleme. Astfel, sunt așteptate 476 de autospeciale la nivel național, dintre care 276 pentru intervenție la incendii și descarcerare. Cifra este suficientă pentru a putea „pensiona” toate vehiculele mai vechi de 25 de ani la nivel național.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spune că vehiculele vor intra în dotarea inspectoratelor din teritoriu în funcție de necesități: „La IGSU s-a dovedit că este o dorință de a accelera proiectele de investiții. Prin încheierea celor două acorduri cadru vor intra în dotarea structurilor IGSU 476 de autospeciale, o flotă importantă care va fi distribuită în toată țara în funcție de necesități”.

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a salutat semnarea acordurilor: „Anul trecut au fost dotate inspectoratele de poliție cu autoturisme, anul acesta a venit rândul inspectoratelor pentru situații de urgență să fie dotate cu autospeciale de stingere a incendiilor cu capacități de 4.000, respectiv 10.000 de litri. Este un gest responsabil față de cetățeni pe care Guvernul României îl face. Se recunoaște faptul că ISU nu se ocupă doar de stingerea incendiilor, este o armă cu diferite atribuții. ISU a acționat întotdeauna prompt în Caraș-Severin și nu s-au pierdut vieți omenești, asta datorită profesionalismului celui care conduce inspectoratul și colegilor din teritoriu”.

ISU Semenic, prin vocea inspectorului-șef George Cozariuc, își exprimă speranța ca acordurile să vină în sprijinul celor care desfășoară misiunile în Caraș-Severin: „Sperăm să fie înlocuite autospecialele foarte vechi. Unele au chiar și 40 de ani vechime. Avem o autospecială Volvo la Oravița care este în stare de funcționare și am reușit, din fericire pentru noi, să ducem la bun sfârșit toate misiunile pe care le-am avut. În ultimii ani, ISU Semenic a fost dotat cu autospeciale. Ultimele două am venit chiar anul acesta, tot prin Programul Operațional Regional, de 3.000 de litri pentru incendiile de pădure. Avem 20% din totalul autospecialelor care au gradul de uzură învechit. Tot prin POR am primit anul trecut două autoscări de salvare de la înălțime de 42 m înălțime. Una se află la Detașamentul de Pompieri Reșița și cealaltă la Caransebeș. Ultima dată au fost utilizate la incendiul de la Consiliul Județean de anul trecut ”.

Prezent la conferință prin sistemul video, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a mulțumit angajaților MAI și spune că a simțit siguranță în tot timpul pandemiei datorită cadrelor. „Am simțit că niște oameni chiar se străduie să ne oprească dinaintea prăpastiei. Vreau să mulțumesc structurilor de interne pentru ca ne-ați protejat. Sunteți o structură care a reușit să obțină fonduri europene în toate programele curente. Echipa de profesioniști de aici vine cu proiecte foarte bune. […] Vorbim de tehnică de pe vremea lui Ceaușescu. În 2021 înlocuim această tehnică prin bani europeni”, a transmis Cristian Ghinea.
Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/