Pompierii își deschid larg porțile de ziua lor

pompieri cs 1
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Astăzi se împlinesc 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, moment în care pompierii și-au dovedit patriotismul și au luptat împotriva otomanilor. De ziua lor, pompierii cărășeni vă invită la ei acasă.

În data de 13 septembrie se împlinesc 175 de ani de la faptele eroice şi sacrificiul pompierilor români care au luptat pentru democraţie şi independenţă în memorabila Bătălie din Dealul Spirii din anul 1848, când au înfruntat armata otomană venită să oprească revoluţia română. 13 septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru ţară cu preţul vieţii, dar şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieţii oamenilor.

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Pompierilor din România au început ieri cu un simpozion pe tema cooperării pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală, serviciile voluntare şi cele private pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au organizat puncte mobile de informare preventivă în zone cu aflux mare de persoane în municipiile Reșița și Caransebeș.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Astăzi, toţi cei care doresc să îi cunoască pe pompieri la ei acasă sunt așteptați la „Ziua porţilor deschise”, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la sediul inspectoratului şi la sediul subunităţilor, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate diferitele tipuri de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenţie și echipamentele din dotare. Totodată, începând cu ora 10.00, va avea loc un ceremonial militar şi religios, în cadrul căruia vor fi avansate în grad cadrele militare care s-au evidenţiat în activitatea profesională.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/