Pompierii din Timiș luptă de trei zile cu un incendiu de pădure devastator! Flăcările au afectat zeci de hectare!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Este deja a treia zi la rând de când pompierii din Timiș luptă cu flăcările izbucnite la limita cu județul Hunedoara. Totul a început luni-noapte, iar astăzi se acționează atât terestru, cât și aerian, fiind solicitat un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Alarma s-a dat în 6 aprilie, în jurul orei 3.00, în apropierea localității Crivina de Sus, acolo unde a izbucnit un incendiu de pădure, incendiu care s-a extins din localitatea Lăpugiu de Sus, județul Hunedoara. Încă de luni s-a intervenit pentru stingerea incendiului cu 16 pompieri din cadrul ISU Timiș, 5 voluntari din cadrul SVSU Petroasa, 12 persoane de la Ocolul Silvic Coșava, 4 persoane de la Ocolul Silvic Stejarul și 16 localnici.

Intervenția a fost îngreunată din cauza terenului accidentat care nu permite accesul cu autospecialele de stingere, pompierii acționând cu motosuflante, pliciuri pentru stins incendii și lopeți, de intensitatea vântului și de solul uscat, din cauza precipitațiilor reduse din zonă.

promovare banner maxagro

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 30 ha. Arde litiera pădurii, resturi vegetale și lemnoase, pășune împădurită și liziera pădurii.

În sprijinul pompierilor timișeni acționează astăzi și un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Au fost identificate 4 focare și se acționează pentru limitarea și stingerea acestora prin acțiuni terestre, dar și din aer. Pe timpul nopții, echipajele de intervenție s-au retras la bază, deoarece terenul accident nu a permis desfășurarea intervenției și pe întuneric. Dimineață, forțele s-au deplasat din nou la locul intervenției și acționează continuu pentru lichidarea incendiului.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/