Intrăm în Europa cu ce avem mai bun: loboda, urzicile și dragaveiul

Veste bună pentru reșițenii care ajung în aceste zile la unul dintre marketurile care funcționează atât în partea de sus a orașului, cât și în Govândari. Ura, în galantare au apărut zarzavaturi românești: mărar, pătrunjel, frunze, lobodă și dragavei.

E adevărat, nu arătau prea bine, ofilite și înghețate, dar tot este ceva decât nimic. Mai ales prețul, sub 1 leu, ceea ce, să recunoaștem, nu întâlnim nici măcar în piață. În rest, aceleași legume și fructe cu care ne-am familiarizat de ani buni: roșii din Spania, Italia și Turcia, la fel și castraveții, usturoi din China, cartofi din Egipt, ardeii, în toate culorile, din Ungaria, portocalele din Grecia, bananele din Turcia, kiwi din America de Sud. Până și merele sunt aduse din Polonia, în timp ce pe ale noastre le cumpără alții să facă suc din ele.

Am ieșit din magazin cu sentiment de mândrie patriotică și asta datorită pătrunjelului, lobodei și dragaveiului. Mai puțin și urzicile vor lua locul în galantarele supermarketurilor nemțești și franțuzești, să moară de ciudă producătorii din UE.