În județele aflate la granița cu Ucraina și Republica Moldova vor fi trimise tabere mobile ale inspectoratelor pentru situații de urgență din Timiș și Caraș-Severin. Fiecare tabără este prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit și bucătărie.
La nivel național, peste 200 de pompieri salvatori intervin în sprijinul echipajelor operative din cele 8 județe aflate la granița cu Ucraina, respectiv cu Republica Moldova. Pentru refugiații din zona de conflict care ajung în România s-a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a celor 15 inspectorate județene pentru situații de urgență.
Tabere mobile vor fi trimise inclusiv din Caraș-Severin (la Bihor), Arad (la Sălaj), Mehedinți (la ISUJ Bacău), Timiș și Hunedoara (la Bistrița-Năsăud). Din Timiș, în cursul zilei de miercuri, la Bistrița-Năsăud s-au deplasat 6 ofițeri cu un autocamion Abrol cu un generator electric (100 kVA) și două autocamioane Abrol cu două containere tabără mobilă. În completare, joi s-au mai deplasat doi subofițeri cu un autocamion Abrol cu un container tabără mobilă și o bucătărie mobilă.
„Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă. IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.
Foto: ISU Timiș