Se trag utilitățile pe terenurile primite gratuit de tinerii din Timișoara pentru a-și ridica o casă

Primăria Timișoara anunță că va aloca aproape cinci milioane de euro cu scopul de a trage utilitățile pe cele 128 de terenuri primite de tineri în zona Mehala pentru a-și ridica o casă. Lucrările ar trebui finalizate în 20 de luni.

Sprijin din partea Primăriei Timișoara pentru cei 128 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care au primit parcele gratuite pentru construirea unui locuințe. Reprezentanții instituției anunță că vor asigura infrastructura utilitară adecvată viitoarei zone rezidențiale de pe str. Ovidiu Balea.

Astfel, în următorul plen al Consiliului Local Timișoara va fi supus votului un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea”. Terenul este situat în cartierul Mehala, fiind delimitat de străzile Lt. Ovidiu Balea, Grigore Alexandrescu şi linia ferată.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Lucrările propuse pentru viabilizarea zonei corespunzătoare celor 128 de parcele includ: introducerea și asigurarea rețelelor de utilităţi, amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, precum și amenajarea de zone verzi, piste pentru biciclete şi parcaje, acolo unde situaţia din teren permite. Execuția acestui proiect va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea calităţii mediului înconjurător, odată cu diminuarea surselor de poluare prin asigurarea unui sistem rutier corespunzător, precum şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor. Unul dintre obiectivele majore ale Primăriei Timişoara în ceea ce privește dezvoltarea orașului vizează, cu prioritate, acele proiecte care aduc o creştere a calității vieții cetățenilor în cartiere. Ca parte componentă a acestui plan, municipalitatea a inclus în cadrul listei de investiţii şi proiectul de modernizare a infrastructurii străzilor din zona menţionată”, a informat Primăria Timișoara.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Viabilizare Zona de Locuinţe Ovidiu Balea” a fost realizat de firma SC Assistent HB SRL din Timișoara, iar valoarea totală estimată a investiției se ridică la aproape 23 de milioane de lei, cu TVA inclus. Sursa de finanțare este bugetul local, iar lucrările ar trebui finalizate în 20 de luni.

 

banner 970 x 250