Concursul „Tinerii și Siguranța Alimentelor – PolySafeFood” UPT a fost ocazia de a sărbători Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor.
Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara s-a alăturat campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății și Organizația pentru Alimentație și Agricultură.
Mesajul de anul acesta a fost „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor”, iar tema principală în anul 2024 a fost „Siguranța Alimentară: anticipă neprevăzutul!”.
Concursul PolySafeFood, ajuns la cea de-a 5-a ediție, s-a desfășurat pe trei secțiuni adresate elevilor claselor V-VIII, claselor IX-XII, respectiv studenților din ciclul de studii de licență și a întrunit un număr record de 139 participanți din 14 județe, juriul având sarcina dificilă de a le selecta pe cele mai merituoase, recompensate cu premii și mențiuni.
Anunțarea rezultatelor și premierea câștigătorilor a fost însoțită de un simpozion dedicat prezentării unor rezultate inovative ale companiilor din industria alimentară în direcția creșterii siguranței alimentelor, cât și a mijloacelor prin care instituțiile abilitate asigură controlul produselor alimentare prin metode fizico-chimice avansate.
Peste 70 de participanți au urmărit cele 11 prezentări și au continuat apoi discuțiile la standurile firmelor, amplasate în lobby-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, fiind consolidate relațiile deja existente cu mediul economic sau stabilite altele noi.