O nouă ediție PolySafeFood are loc la Timișoara

upt
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează Concursul „Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood”, ediția a IV-a, în format online, în 7 iunie.

Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization – WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization – FAO), având ca mesaj principal „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor”. Tema principală pentru anul 2023 este „Standardele alimentare salvează vieți”.

Concursul „Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood” se adresează elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Principalele obiective ale acestuia sunt: favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, a gândirii critice și creative, cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor, cu accent pe chimie, precum și dobândirea de noi cunoștințe. Fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, prin acest concurs se dorește informarea și implicarea unui număr cât mai mare de persoane în diseminarea importanței informațiilor referitoare la siguranța alimentelor și, implicit, a acțiunilor și măsurilor care pot fi luate individual pentru a diminua riscurile asociate cu alimentele care nu prezintă siguranță pentru consum.

Tematica pentru elevii claselor V-VIII:

Muzeul TM
  • Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  • Alimente sigure, dar și valoroase nutrițional
  • Informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare și siguranța alimentelor
  • Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  • Un traseu sigur pentru alimente până la consumator

Tematica pentru elevii claselor IX-XII:

  • Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  • Alimente sigure, dar și valoroase nutrițional
  • Standarde și practici pentru siguranța alimentară
  • Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  • Ambalaje inteligente și sigure

Înscrierea participanților se va realiza online, iar proiectul (poster A1 în format PowerPoint) și video-ul de prezentare (maximum 5 minute) vor fi transmise electronic la adresa de e-mail: iulia.pausescu@upt.ro până în data de 31.05.2023.

Rezultatele se vor comunica în data de 07.06.2023, online, utilizând platforma Zoom. Link-ul de conectare va fi transmis tuturor participanților și coordonatorilor prin e-mail.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/