Poliţiştii, trimişi după ciuperci şi mure! Pădurile, la discreţia hoţilor de lemne!?

Poliția, Jandarmeria și Poliția de Frontieră sunt pe cale de a nu mai avea dreptul să verifice și să prindă hoții de lemne din pădurile României! Semnalul de alarmă este tras de ONG-urile de mediu.

Organizaţia neguvernamentală pentru protecţia mediului Agent Green a depus astăzi o solicitare oficială adresată Camerei Deputaților pentru restaurarea drepturilor acestor organe de control ale Statului.

În fapt, activiştii de mediu au constatat că actuala formă a proiectului de modificare a Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, „scoate în ofsaid autoritatea Jandarmeriei, a Poliției și a Poliției de Frontieră, a căror prezență în zonele cu potențial pericol social și risc ridicat de activități ilegale rămâne o necesitate. În mod derizoriu însă, actuala conducere a Ministerului Apelor și Pădurilor solicită ca angajații din subordinea Ministerului de Interne să nu mai poată verifica transporturile de lemn provenind din Munții și Parcurile Naționale ale României, ci doar să ceară socoteală culegătorilor de ciuperci și fructe de pădure”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Această tentativă de ciuntire a atribuţiilor Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră apare în condițiile în care distrugerea fondului forestier constituie, conform Legii nr. 51/1991, amenințare la adresa securității naționale a României! „Este o situație fără precedent, care trebuie urgent soluționată!“, semnalează Agent Green, printr-un comunicat distribuit azi pe reţelele de socializare.

Foto: Agent Green/Alex Teleagă

banner 970 x 250