NEWS ALERT. Toată zona Bocșa – Berzovia e împânzită de mascați! Descinderi în 55 de locații! S-au găsit arme! [UPDATE2]

explo 1000x200

Ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin, polițiști și jandarmi, sub coordonarea unui procuror, au descins cu noaptea-n cap la domiciliile unor persoane care ar face parte dintr-un grup organizat specializat în contrabandă cu tutun.

Oamenii legii fac la această oră percheziții în 55 de locații. Vizat e în principal orașul Bocșa, dar acțiunea se derulează și în Berzovia și satele învecinate. La acțiunea organizată de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Caraș-Severin participă și colegii lor din Arad și Timiș, precum și jandarmi din aceste județe. Mai multe mandate de aducere sunt deja emise, astfel că la sediul DIICOT vor fi conduse mai multe persoane. La Berzovia au fost deja descoperite cantități de țigări de contrabandă.

UPDATE, ora 8.00

Din primele informații neoficiale rezultă că membrii grupării infracționale se aprovizionau cu țigări de contrabandă din Serbia și Ucraina, pe care le distribuiau ulterior în Bocșa, Berzovia și toate localitățile învecinate. La perchezițiile din această dimineață oamenii legii nu au descoperit doar tutun netimbrat, ci și arme de foc deținute ilegal. Într-una dintre locații s-ar fi găsit și carne de vânat, provenită, cel mai probabil, din braconaj.

UPDATE, ora 11.45

DIICOT a oferit primele informaţii oficiale legate de destructurarea a trei grupuri infracționale organizate specializate în săvârşirea infracţiunii de contrabandă. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2015, în zona Bocșa, judeţul Caraș-Severin,  au acționat trei grupuri infracționale, interconectate, care au coordonat  în totalitate activitatea de distribuire de țigarete provenite din contrabandă. S-a reţinut că fiecare grup infracţional a acționat pe 3 paliere, respectiv aprovizionare, transport/depozitare și distribuție cu țigări provenite din Serbia și Ucraina. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că distribuția stradală era  asigurată de către persoane care au acționat individual sau pe criterii familiale, cu strânse legături între ele. Un al doilea mod de distribuție “en detail” îl reprezenta vânzarea de țigarete netimbrate prin intermediul magazinelor/localurilor publice, atât în orașul Bocșa cât și în zonele rurale limitrofe. Pe parcursul investigaţiilor s-a constatat că membrii grupurilor au adoptat  măsuri de conspirativitate a activității infracționale, respectiv ,utilizarea  unui număr mare de posturi telefonice, schimbarea periodică a acestora, supravegherea zonei de acțiune, urmărirea autoturismelor suspecte de a aparține autorităților de aplicare a legii”, informează procurorii antimafia.

Până în prezent, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 240.000 de țigarete fără documente legale, arme și carne de vânat, bunuri ce urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250