Polițiștii lugojeni în acțiune! 173 de sancțiuni într-o singură zi!

În scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii lugojeni au acționat atât pe raza municipiului, cât și pe raza celor trei secții rurale din comunele limitrofe și au aplicat nu mai puțin de 173 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 160.000 de lei.

Marți, 21 ianuarie, polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, ai Gărzii de Mediu, respectiv ai Protecției Consumatorului au participat la acțiuni cu caracter preventiv-reactiv.

O parte dintre aceștia au întreprins cercetări în vederea verificării legalității funcționării unităților comerciale și a personalului angajat. În plus, s-a încercat depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii și identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracțiuni. Polițiștii rutieri s-au ocupat de depistarea indivizilor care conduc autovehicule ce încalcă legislația rutieră. S-au luat, de asemenea, măsuri pentru prevenirea faptelor de violență.

La toate aceste acțiuni și verificări au participat un număr de 37 de lucrători cu 19 autospeciale de poliție, care au controlat șase unități comerciale și trei microferme, au instituit 11 filtre și au legitimat 550 de persoane, respectiv controlat 375 de autovehicule.

Pe lângă cele 173 de sancțiuni contravenționale, polițiștii au constatat și o faptă de natură penală. Mai mult decât atât, ca măsură tehnico-adminstrativă, ei au reținut, în vederea suspendării, șapte permise de conducere și au retras zece certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate ajunge în jurul sumei de 169.480 de lei.