Polițiștii locali taxează nesimțirea! Popa: „Trebuie să fim extrem de intransigenți în tot ceea ce privește indisciplina din oraș!”

politia locala

Sancțiune uriașă pentru depozitarea ilegală a deșeurilor! Polițiștii locali au amendat cu suma de 50.000 de lei un agent economic care a depozitat ilegal, într-o zonă limitrofă din intravilanul Reșiței, deșeuri provenite din construcții. Pe lângă sancțiunea în bani, polițiștii au confiscat și autoutilitara operatorului economic!

Incidentul s-a întâmplat în urmă cu numai câteva săptămâni, iar aceasta este cea mai mare sancțiune aplicată până în prezent de polițiștii locali reșițeni într-o astfel de situație. Plecând de la acest caz, primarul Ioan Popa a susținut astăzi o conferință de presă, alături de Alexandru Ciati, șeful Poliției Locale Reșița. Popa a explicat că și-a dorit să aducă la cunoștința opiniei publice parte a activității pe care Poliția Locală o desfășoară în oraș, dar și să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul municipalitatea nu face concesii când vine vorba despre astfel de situații. Profitând de ocazie, dar și mulțumit de activitatea celor doi polițiști care au identificat autoutilitara cu pricina, edilul Popa i-a felicitat și premiat pe aceștia, oferindu-le fiecăruia suma de 1.000 de lei.

„În urmă cu numai câteva săptămâni a fost identificată pe aria perimetrală a orașului un microbuz, o autoutilitara, care transporta deșeuri reziduale în locuri nepermise. Mai precis, au aruncat deșeuri din construcții într-o zonă limitrofă intravilanului reșițean. Măsurile pe care le-am luat au fost: o amendă de 50.000 de lei, care înseamnă 10.000 de euro, și confiscarea autoutilitarei. Vorbim de o autoutilitară relativ nouă, a cărei valoare este de 28 – 30.000 de euro. I-am felicitat pe colegii mei atunci și azi vreau să le acord câte o diplomă de merit și o primă de 1.000 de lei fiecăruia, ca un semnal și pentru colegii lor, ca să înțeleagă că este foarte important să menținem o anumită disciplină și rigoare în oraș, astfel încât evenimentele de genul acesta să nu se mai repete sau să fie cât mai rare. ”, a declarat Ioan Popa.

politia locala 2

De altfel, edilul a ținut să le reamintească reșițenilor că municipalitatea a creat două locuri pentru depozitare gratuită a deșeurilor din construcții: unul în zona Stavila, pe Strada Scorușului, și altul în Govândari, pe Bd-ul Republicii Nr. 25, în spatele Hipermarketului Kaufland. Cele două centre de colectare funcționează de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

„Oricine își sparge un balcon, face o lucrare de amenajare interioară sau orice altceva are unde să ducă aceste lucruri gratuit, nu le ia nimeni niciun leu. Din această cauză, este greu de înțeles , dacă tot le pui într-o mașină și ți se oferă posibilitatea de a le depozita gratuit, de ce să te duci să le arunci în pădure sau pe malul Bârzavei sau pe malul Țerovei sau mai știu eu pe unde. Mie îmi pare rău de agentul economic căruia i s-a întâmplat acest lucru, dar asta este. Sper ca această întâmplare să ridice semne de alarmă pentru cei care se mai gândesc să facă acțiuni de genul acesta. Vreau să vă spun că mesajul meu pentru colegi este să fim extrem de intransigenți în tot ceea ce privește indisciplina în oraș. Le-am dat frâu liber oamenilor să acționeze astfel încât să impunem o anumită ordine și rigoare în orașul Reșița. Cred că se și vede acest lucru, pentru că în ultimii ani am făcut o anumită presiune în acest sens. Știu că ea creează, la un moment dat, anumite nemulțumiri, însă nu avem altă soluție.”, a conchis primarul Reșiței.

De reținut și că deșeurile vegetale nu se depozitează lângă containere, ci pe spațiul verde, în zonă cu acces auto, urmând a fi ridicate ulterior de societatea de salubrizare, iar în ceea ce privește deșeurile provenite din construcții și demolări, de mai mari cantități și realizate de firme private, acestea se pot transporta la Kilometrul 2.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/