Și totuși… Alina Stancovici, demisă de la conducerea Spitalului Județean!

alina stancovici
untitled design set 970x90 px

Romeo Dunca nu l-a reevaluat pe managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița după ce îi căutase înlocuitor și anunțase că trebuie să plece, ci pur și simplu nu a avut încotro! De asta a menținut-o în funcție pe Alina Stancovici!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a explicat pentru Express de Banat că Alina Stancovici conduce și astăzi Spitalul Județean, în ciuda recomandării de revocare făcută de Consiliul de Administrație, nu pentru că ar fi însănătoșit peste noapte cea mai importantă unitate spitalicească din județ, ci pentru că aceasta și-ar fi aranjat lucrurile astfel încât să nu poată fi concediată. Mai exact, că ar fi forțat comisia de examinare din Consiliul Județean, prezidată chiar de Romeo Dunca, să-i acorde calificativul „bine”, care exclude varianta revocării. „Noi am răspuns atunci unui chestionar pus pe masă de doamna manager. Eu mi-am scris punctul de vedere. Vom lua măsurile care se impun în momentul în care se impun. Am dat un termen pentru a vedea niște rezultate.”, a spus președintele CJ.

Comisia de evaluare a Consiliului Județean concluzionase că se impune rămânerea Alinei Stancovici în funcția de manager. „Rezultatul «bine» este dat de analiza performanțelor rezultate din realizarea indicatorilor de pe un document semnat doar de actualul manager, fără ca această listă să fie aprobată de o persoană autorizată din Consiliul Județean Caraș-Severin. Întreaga listă de indicatori a fost întocmită în așa fel încât acești indicatori să fie depășiți de mai multe ori sau atinși cu ușurință, în așa fel încât rezultatul să nu fie altul decât «foarte bine» sau «bine» în vederea menținerii contractului de management.”, s-a justificat președintele Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100

Demiterea Alinei Stancovici ar putea deveni în aceste condiții imposibilă, numai că zilele la șefia spitalului îi sunt deja numărate, la ieșirea din cele două luni acordate de președintele Dunca pentru a redresa Județeanul urmând să fie concediată. „Am dat aproximativ 700.000 de lei pentru spital, pentru reactivi și plata utilităților. Facem și noi ce putem. Din puținul pe care îl avem trebuie să facem și rețeaua de drumuri, și documente pentru a accesa alte sume de bani, dar trebuie să ne gândim și la sănătatea oamenilor. Ar trebui să se gândească mai mult managerul spitalului și mai puțin noi, dar se pare că nu sunt soluții acolo. Nu s-au schimbat în bine lucrurile, datoriile tot cresc!”, a concluzionat președintele CJ.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/