Polițiștii locali, repetenți la comunicare?

politia locala

Viceprimarul Cosmin Tabără face demersuri ca în bugetul pentru anul viitor să se regăsească și sume care să fie alocate polițiștilor locali pentru cursuri de calificare. Liberalul spune că timișorenii se plâng în principal de modul în care agenții comunică. Pe de altă parte, Cosmin Tabără cere organizarea cât mai rapidă a unui concurs pentru ocuparea funcției de director plin la Poliția Locală Timișoara. 

„Am cerut și anul ăsta în buget, nu mi s-a aprobat. Voi cere și la anul. Degeaba cerem doar performanță, dacă nu îi și specializăm pe polițiștii locali. Și eu cred că este nevoie să bugetăm pentru la anul inclusiv cursuri pentru comunicare și pentru calificarea acestora, pentru că orice societate își pregătește angajații și, din ceea ce am constatat eu și din ce spun cetățenii, problema este în primul rând de comunicare, de relaționare cu oamenii, a modului cum își exprimă poziția.”, a afirmat viceprimarul Cosmin Tabără, în subordinea căruia se află Poliția Locală Timișoara.

Cosmin Tabără a punctat și că solicită organizarea unui concurs „pe bune” la conducerea Poliției Locale Timișoara.

„La Poliția locală e nevoie de un director plin, prin concurs. Eu am din martie organigrama făcută, dar mi s-a spus că  odată cu noua conducere care va veni la Poliția locală se va face organigramă. Eu cer public doar ca acel concurs să fie concurs real, să nu fie cu dedicație. Nu bănuiesc, dar solicit ca acest concurs să fie pe bune. Dacă nu, mai bine nu îl facem. Ați văzut concursul la city-manager? Eu nu sunt adeptul interimatului. Chiar dacă pare că îl controlezi mai ușor pe acel director, scopul nu este acesta. Nici el în cadrul instituției nu se poate exprima cum trebuie pentru că planează tot timpul o stare de incertitudine. Nu se poate organiza ca lumea, se creează bisericuțe. Părerea mea este că trebuie să meargă pe mandat și cât mai repede să fie făcut acest concurs.”, a explicat Cosmin Tabără.

În opinia sa, nu este necesar ca viitorul director al instituției să aibă o alură sportivă, căci un director „trebuie să știe să organizeze, să ia măsuri, să aibă experiență și părerea mea e că e bine să provină și din sistem. Fost polițist, nu neapărat comunitar.”

Conducerea Poliției Locale Timișoara este asigurată, sub formă de interimat, de Dumitru Domășnean, din noiembrie 2020. La acea dată, primarul Dominic Fritz întrerupea mandatul de interimat al lui Dorel Cojan care data încă din 2014. „Cred că și ăsta este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe. Și cred că vom putea avea o perioadă scurtă de tranziție și apoi un nou început. Și la Poliția locală vom face cât de repede posibil un concurs deschis așa cum este și prevăzut de lege”, declara Dominic Fritz la acea dată.