Polițiștii locali la Reșița, la fel ca balerinele și stewardesele! Slim fit, zvelți și isteți!

Noile condiții impuse de primarul Nelu Popa i-au determinat pe mai mulți polițiști locali să renunțe la uniforme și să se reprofileze!

Printre cei care își merită calitatea de oameni ai legii locale s-au aflat și destui caraghioși, grași, fără prea multă școală, capabili doar să amendeze bătrâne ce vând pătrunjel la colț de stradă, în timp ce în fața unor infracțiuni evidente lasă capul în pământ și trec mai departe. Pentru ca polițiștii locali din Reșița să nu mai fie doar niște taxatori în parcările municipiului, primarul Nelu Popa a ridicat foarte mult standardele. Atât de mult încât unii ales ales să plece singuri, dându-și și ei seama că uniforma de polițist chiar nu e pentru oricine. 

„Am introdus un regulament pe baza căruia de vor angaja polițiștii locali în următoarea perioadă. Am stabilit că prima dată se vor da teste fizice, alergare, abdomene, flotări, etc. Dacă trec aceste teste fizice se vor da niște teste legate de competențele IT și, bineînțeles, testarea privind legislația”, a explicat primarul Popa. 

Edilul-șef a încercat să fie elegant, să nu jignească, dar a transmis că nu vrea să audă niciun fel de comentariu legat de criteriile impuse. Și nu pentru că ar fi un moft al său, ci pentru că asta e normalitatea. „Și dacă vrei să cauți o balerină sau o stewardesă, ele trebuie să aibă o anumită ținută. S-au eliberat atâția infractori în România în cât eu simt nevoia să întărim securitatea persoanelor. Testele puteau fi cerute și până acum, dar nu s-a întâmplat, nu s-au făcut teste fizice până acum. Polițiștii actuali fac două teste pe an, vreo 12 au plecat după ce le-am introdus și tocmai din acest motiv facem acum angajări”, a mai spus edilul-șef al Reșiței.