Polițiștii din Anina aplică legea pumnului?!

avasilcai ion batut anina
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Aceasta este acuzația unui cetățean care a ajuns la spital. Ion Avasîlcăi, șofer profesionist din Anina, a povestit în exclusivitate pentru Express de Banat întâlnirea de gradul zero cu polițiștii care l-au băgat în spital.

Sâmbătă după-amiaza, pe 23 martie, aflat în fața blocului său în timp ce consuma o sticlă de țuică, a fost legitimat de polițiștii aflați în patrulă. Pentru că nu avea actele la el, s-a oferit să urce la apartamentul său pentru a prezenta buletinul. Polițiștii l-au imobilizat și l-au transportat la sediu, unde Avasîlcăi spune că a fost bătut la mâini și la picioare timp de un sfert de oră și apoi forțat să sufle în etilotest. Cu cătușele la mâini, a fost adus la Reșița pentru a i se recolta probe de sânge. Întors la Anina, agenții i-au pus în față două procese verbale și i-au reținut permisul auto. Fără să fi urcat la volan!

Semnele bătăii s-au resimțit mai târziu, când victima a sunat la 112 și a fost transportat cu ambulanța din nou la Reșița, la Spitalul de Urgență, unde și-a petrecut noaptea.

Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin a răspuns solicitării noastre și a emis un punct de vedere.

Varianta oamenilor legii nu scoate basma curată victima, dar nici pe polițiști! Avasîlcăi nu ar fi fost pe spațiul verde cu sticla lângă el, ci la volanul unei mașini fără numere de înmatriculare când a fost surprins de un echipaj de poliție. A oprit mașina și a luat-o la goană înainte să fie prins, moment în care a început să înjure și să lovească agenții de ordine. Alcoolemia măsurată de etilotest era de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost trimis la Reșița pentru a fi stabilit exact cât alcool era în sânge. Nimic despre bătaia pe care ar fi încasat-o de la polițiști, dar IPJ a declanșat un control intern pentru a verifica dacă acuzațiile șoferului sunt adevărate.

Cu privire la informațiile apărute în presă în care se prezintă că un bărbat ar fi fost agresat fizic de polițiști, în orașul Anina, facem următoarele precizări:

promovare banner maxagro Muzeul TM

La data de 23 martie 2024, la ora 17.40, polițiști de la Poliția Orașului Anina au observat un autoturism care circula pe strada Oraș Nou din Anina, fără a avea montate plăcuțe cu numerele de înmatriculare vizibile. În momentul în care a observat că polițiștii i-au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto a oprit autoturismul și a coborât în viteză, fugind de polițiști. Aceștia au pornit în urmărirea lui aproximativ 100 de metri, moment în care, pe un teren accidentat, bărbatul s-a împiedicat și a căzut. Polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea bărbatului care se manifesta agresiv și avea un comportament recalcitrant, opunându-se încătușării și încercând să-i lovească pe polițiști. În continuare, bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea verificărilor și aplicarea măsurilor legale Acesta emana halenă alcoolică, iar la testarea cu aparatul etilometru a rezultat că avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge. De asemenea, autoturismul condus de acesta nu figura înmatriculat în circulație. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Totodată, precizăm faptul că la nivelul inspectoratului au fost dispuse verificări prin intermediul Compartimentului Control Intern, pentru a se stabili dacă aspectele semnalate de bărbatul în cauză se confirmă, caz în care vor fi aplicate măsurile legale, ce se impun. De asemenea, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, persoana are posibilitatea să depună plângere penală.

batut anina

batut anina 2

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/