UPDATE. Polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate au destructurat trei grupări de trafic de droguri într-o singură zi! Perchezițiile sunt în desfășurare!

Zeci de locuințe din Reșița și localitățile învecinate sunt cotrobăite în această dimineață de polițiștii de la Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului DIICOT, 38 de suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc urmând să fie duși la Parchet pentru audieri.

Din primele informații, e vorba despre membrii a trei grupări infracționale care preluaseră supremația pe piața drogurilor din Reșița după ce oamenii legii au trimis la pușcărie în ultima vreme mai mulți dintre concurenți. Traficanții vizați de acțiunea de astăzi vindeau tinerilor cannabis și amfetamine, dar unii dintre ei plasau și etnobotanice, în special minorilor.

UPDATE, ora 11.45

În total, 29 de percheziții domiciliare au fost efectuate astăzi în Reșița. Oamenii legii spun că în cursul anului trecut, pe
raza municipiului s-au conturat trei grupări infracționale organizate, care acționau în Reșița, dar și în localitățile limitrofe.

Două dintre aceste grupări ar fi fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia s-ar fi ocupat cu efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacțiuni, în special pe linie de distribuție stradală.

Cele trei grupări infracționale erau structurate pe un palier de aprovizionare și un palier de distribuție stradală, fiind coordonate de șase tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, toți din Reșița.

Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, s-ar fi făcut în special de la dealeri din Timișoara, ulterior drogurile fiind porționate și oferite spre vânzare, la doze de 0,2 – 1 gram, de către membrii palierului de distribuție stradală.

Pentru producerea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive, leaderii grupărilor ar fi procurat substanța activă de la persoane din Craiova, pe care ar fi prelucrat-o ulterior prin amestecarea cu diverși solvenți și impregnarea pe fragmente
vegetale.

Etnobotanicele ar fi fost vândute apoi în rândul tinerilor din Reșița, la prețuri cuprinse între 30 și 60 lei/doza, la doze de 0,2 – 1 gram.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere în vederea consumului de droguri de risc și de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.