Polițiștii de frontieră de la Moldova Veche nu „cumpără” fake-uri

Joaca vânzării articolelor de marcă (îmbrăcăminte și încălțăminte) a luat sfârșit pentru un tânăr din Caraș-Severin, după ce, în urma unui control al polițiștilor de frontieră Moldova Veche s-a constatat că tânărul nu are documente de proveniență a mărfii. Oamenii legii au reținut coletele suspectate a fi contrafăcute.


În urma unui control de rutină, efectuat pe tronsonul DJ 571 A, miercuri, 10 aprilie, oamenii legii au descoperit într-un autoturism, marca Audi, condus de un tânăr de 28 de ani din județul Caraș-Severin, 233 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, toate acestea fiind suspectate a fi fake-uri.

Tânărul, care nu avea acte de proveniență a mărfii, a declarat că a cumpărat articolele de îmbrăcăminte dintr-un centru comercial din București, cu scopul de a le comercializa.

Polițiștii au ridicat bunurile din autoturismul cărășanului în vederea efectuării cercetărilor, bunuri a căror valoare se ridică la aproximativ 18.500 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Totodată, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.