VIDEO: Polițiștii confirmă intenția de asasinat

Gruparea infracţională ce acţiona în principal pe raza Reşiţei a fost descoperită de la începutul lunii aprilie a acestui an. Aceasta avea ca scop comiterea de infracţiuni cu violenţă și era formată din mai multe persoane cunoscute cu astfel de preocupări. Totul a culminat cu asasinatul omului de afaceri, ce urma să aibă loc în aceste zile.

La nivelul DIICOT Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal ce avea ca obiect de activitate infracţiunile de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj, în cauză efectuându-se cercetări sub coordonarea directă a procurorului DIICOT faţă de numiţii M.D.F., B.B. şi alte 5 persoane pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj.

Activităţile de monitorizare şi documentare a infracţiunilor săvârşite de grupul infracţional susmenţionat au fost efectuate împreună cu Serviciul Român de Informaţii.

„Pe parcursul acestor activităţi au fost obţinute date certe privind modul de acţiune al grupării, fiind identificate elemente specifice grupărilor mafiote: reguli stricte de conspirativitate, organizarea grupării pe celule cu sarcini precise, efectuarea de activităţi specifice organelor de aplicare a legii pentru asigurarea operaţiunilor, impunerea executării de către noii membrii ai unor activităţi de iniţiere menite să demonstreze loialitatea faţă de grup, etc”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ, în urmă cu doar câteva momente.

De asemenea s-au obţinut date privind implicarea grupării în mai multe acte de violenţă: incendieri, distrugeri, şantaje desfăşurate în ultima perioadă pe raza municipiului Reşiţa.

Toate acestea au culminat cu o acţiune având ca scop uciderea unui om de afaceri din Reşiţa, considerat de membrii grupării infracţionale ca principalul rival. Astfel, pe parcursul mai multor zile gruparea a efectuat activităţi de supraveghere a locuinţei acestuia, iar în data de 23mai s-a luat decizia executării asasinatului. “În cadrul activităţilor de monitorizare fiind certă intenţia grupării, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin – Poliţiei Municipiului Reşiţa care a procedat la verificarea autoturismului indicat ca fiind folosit de suspecţi, ocazie cu care în jurul orelor 20:30 doi dintre membrii grupării ce făceau parte din celula de executare a actelor cu violenţă, au fost depistaţi în interiorul autoturismului în imediata apropiere a locuinţei ţintei atentatului”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Este vorba despre Randi Tokar și Cosmin Rîpanu, a căror poveste “Express de Banat” a relatat-o încă de săptămâna trecută.

Fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Reşiţa pentru cercetări, asupra celor doi au fost identificate : două pistoale unul marca Zoraki, calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul M 57 calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant. Faţă de cei doi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, instanţa de judecată a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Prin urmare, astăzi au avut loc 9 descinderi domiciliare (8 în Reşiţa şi 1 în Bucureşti), în urma cărora 4 membrii ai grupării, dar și alte persoane suspecte că ar fi sprijinit activitatea acesteia, au fost reținuți.

De asemenea cu sprijinul DCCO din cadrul IGPR a fost identificat şi reţinut pe raza mun. Bucureşti unul din liderii grupării, numitul B. B., acesta fiind de fapt cel care a şi dat ordinul pentru asasinatul dejucat. În cursul zilei de azi va fi adus la Reşiţa pentru cercetări.

În prezent, percheziţiile sunt în desfăşurare, iar la finalizarea acestora, suspecţii vor fi conduşi la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin pentru audieri.

Până la acest moment la una din locaţii, au fost identificate un pistol cu gaze, arme albe şi un dispozitiv electronic ce pare a fi folosit pentru activităţi antiinterceptare.

FOTO: Mașina poliției este parcată în fața locuinței lui Dan Mândriloiu, cel care este suspectat că ar face parte din rețeaua infracțională