Poliţiştii au reţinut un şofer după ce l-au prins de trei ori beat la volan

Un bărbat din Zăvoi a crezut că îi merge de fiecare dată, însă polițiștii i-au demonstrat contrariul. Omul a fost reținut după ce oamenii legii l-au prins a treia oară la volan fără permis de conducere, beat de fiecare dată!

Polițiștii din Oțelu Roșu l-au luat în vizor pe un bărbat de 42 de ani din Zăvoi, care ar fi săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier. „Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin”, spune ag. şef adjunct Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt la IPJ Caraş-Severin.

Prima oară când a fost prins de poliţişti a fost pe data de 8 iulie, în jurul orei 16.00, când polițiștii Secției 10 de Poliție Rurală Oțelu Roșu l-au depistat pe raza localității 23 August la volanul unei mașini, asta deşi nu poseda permis de conducere și avea o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

leader board 728 x 90 px

Două luni mai târziu, pe 10 septembrie, în jurul orei 21.30, a fost oprit din nou de poliţişti, de data aceasta pe strada Hațegului din Oțelu Roșu. Bărbatul se urcase din nou la volanul unui autoturism fără a deține permis de conducere, fiind implicat şi într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Deși mirosea a alcool, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea probelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Întâlnirea din 24 octombrie însă a fost mai cu ghinion. În jurul orei 20.20 bărbatul a fost depistat în trafic, pe strada Mihai Eminescu din Oțelu Roșu, evident tot fără permis de conducere. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„Polițiștii i-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice și refuzul de la recoltarea de mostre biologice. S-a procedat la reţinerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat magistraților Judecătoriei din Caransebeș în vederea luării măsurilor procesuale”, transmite Cecilia Dăneţ.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra necesităţii respectării legislaţiei, siguranţa rutieră fiind o prioritate a Poliţiei Române. Măsurile preventive, inclusiv privative de libertate vor fi aplicate cu fermitate maximă de poliţişti în toate cazurile în care inconştienţa la volan şi nerespectarea legii pot duce la tragedii rutiere!