Sancţiuni pentru șoferii vitezomani

În județul Caraș-Severin, în urma mai multor acțiuni ale poliției rutiere, peste 400 de șoferi pasionați de viteză au fost pedepsiți așa cum legea prevede. Asta, după ce oamenii legii au „împânzit” drumurile naționale cu radare.

Acțiunile lor fac parte din campania Organizației Poliților Rutiere Europene (TISPOL), organizație a cărei membră este și România. Astfel că, în perioada 16-22 aprilie în județ au fost amplasate 12 aparate radar pe toate drumurile naționale.

Campania viza reducerea numărului de victime din accidentele produse din cauza vitezei excesive. Rezultatul a condus la sancționarea a 449 de șoferi pentru viteza ilegală cu care își conduceau mașinile.

Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Caraș-Severin spune că: „scopul acestor acţiuni îl reprezintă impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, obiectiv ce va fi urmărit şi în perioada următoare”.

Au fost aplicate 449 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ