Taximetriștii, controlați la sânge

Polițiștii de la rutieră au derulat o amplă acțiune de verificare a modului în care taximetriștii respectă legea. Aceasta s-a desfășurat în tot județul Caraș-Severin. Și mai mulți șoferi au fost opriți în trafic și au căzut victima acțiunii, pentru că au circulat cu viteză.

În urma acțiunii pe care au desfășurat-o polițiștii de la rutieră, aceștia au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 pentru încălcarea Legii privind transportul în regim taxi şi de închiriere. „Scopul urmărit a fost acela de a identifica şi sancţiona pe aceia care nu posedă documente legale de practicare a taximetriei pe raza judeţului Caraş-Severin persoane care, prin activităţile ilicite desfăşurate pot afecta bugetul local şi siguranţa clienţilor”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Ancuța Cărbunaru le recomandă tuturor celor care vor să beneficieze de transportul in regim taxi, să facă în prealabil o comandă telefonică la un dispecerat taxi, să se informeze atent asupra tarifelor afişate și să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei. Asta întrucât, este documentul în baza căruia se pot depune eventualele reclamaţii referitoare la calitatea serviciului sau comportamentul şoferului.

De asemenea, cărășenii ar trebui să evite autovehiculele neinscripţionate, fără cupola „taxi” sau cele ce prezintă defecţiuni vizibile: caroserie avariată, anvelope uzate sau faruri nefuncţionale.

Amenzi și pentru șoferi
În cadrul acestor activităţi au fost verificați și alți participanți la trafic. Peste 160 de autovehicule au fost oprite, pentru ca șoferii să le prezinte actele polițiștilor. „Conducătorii auto a 11 autoturisme au fost sancţionaţi contravenţional de oamenii legii fiindcă nu au respectat limita legală de viteză”, a adăugat purtătorul de cuvânt.