Polițiști reținuți de DGA după ce un bărbat a fost bătut cu parul, aruncat în Dunărea înghețată și abandonat la tomberon!

puiu holic1

Ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Caraș-Severin au ridicat astăzi 3 polițiști de la Moldova Nouă!

Oamenii legii au fost aduși la sediul DIICOT Caraș-Severin unde dau explicații procurorului de caz. Din primele informații, aceștia sunt acuzați că au sprijinit un grup infracțional organizat. Concret, ar fi dosit un dosar de violență și sechestrare de persoane! Este vorba despre cazul prezentat în exclusivitate de Express de Banat în 29 ianuarie 2022.

Puiu Holic, un bărbat de 55 de ani din Moldova Nouă, acuza atunci Poliția că mușamalizează faptele a trei indivizi care l-ar fi sechestrat și bătut cu bestialitate, rupându-i un picior, după care l-ar fi aruncat în Dunăre, în locul în care se înecase cu mulți ani în urmă tatăl unuia dintre agresori! Scenele de coșmar s-ar fi petrecut la miezul nopții dintre 22 și 23 ianuarie. „Am fost la un local din oraș, am băut o bere și am venit acasă. M-au adus doi vecini cu mașina. Am coborât, când trei indivizi cu care mă întâlnisem și mă salutasem la bar m-au trântit din senin și m-au lovit. M-au băgat apoi în portbagaj. M-am împotrivit, încercând să nu le permit să închidă portbagajul. Mi-au dat cu parul până mi-au rupt piciorul!”, relatează bărbatul agresat.

Cei trei ar fi urcat în mașină și ar fi demarat fără ca Puiu Holic să aibă habar încotro e transportat și din ce motiv fusese rupt în bătaie. Susține că din portbagaj a reușit să sune la 112, doar că nu a putut oferi detalii, neștiind în ce direcție se îndreaptă mașina. „Am ajuns la Pescari (n.r. – Comuna Coronini), în zona pensiunii Universității. M-au luat la pumni și picioare, apoi m-au aruncat în Dunăre. Mi-a reproșat unul dintre ei că i-aș fi spus eu ceva lui taică-su acum vreo 27 de ani și mi-a spus că exact în acel loc în care m-au aruncat pe mine în Dunăre l-a scos apa pe taică-su înecat! M-au bătut iar, apoi m-au băgat în mașină, m-au lovit tot drumul și m-au aruncat la tomberoanele de lângă stadion!”, povestește Holic.

A vorbit din nou cu Poliția, care l-a găsit la tomberoanele de lângă stadionul de fotbal. „Acolo m-a găsit Poliția înghețat de frig și cu piciorul rupt. M-au dus polițiștii la spital și m-au lăsat acolo. Mi-au pus pătură electrică pentru că eram înghețat. N-a mai venit nimeni de atunci de la Poliție să mă întrebe ce s-a întâmplat. Am mers singur la Parchet și am făcut plângere penală! Nu există niciun motiv, nu am avut nimic de împărțit cu ei! Dar nici nu face nimeni nimic pentru a-i pedepsi. Am fost la Reșița, la medicul legist, am piciorul rupt în două locuri!”, a mai povestit bărbatul pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100

La Inspectoratul de Poliție al județului Caraș-Severin au provenit însă la acea dată de la Moldova Nouă informații care se confirmă doar parțial: „La data de 23 ianuarie, ora 00.30, Poliția Orașului Moldova Nouă a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat din localitate despre faptul că a fost agresat fizic de alți doi bărbați, care l-au luat în mașina acestora, deplasându-se într-o direcție necunoscută. În urma sesizării, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă s-au deplasat la fața locului, identificându-l pe apelant în fața locuinței acestuia. Din verificări, s-a stabilit că, în aceeași seară, apelantul în vârstă de 55 de ani s-ar fi urcat în mașina unui cunoscut de 35 de ani, din localitate, cu scopul de a se deplasa împreună cu acesta și cu un alt cunoscut de 36 de ani, într-o localitate învecinată. Pe timpul deplasării, între cele 3 persoane ar fi izbucnit un conflict spontan, bărbatul de 55 de ani fiind agresat fizic de ceilalți doi, ulterior acesta coborând din mașină pe raza orașului Moldova Nouă. Bărbatul de 55 ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, rămânând internat.”

Povestea lui Puiu Holic diferea foarte multe de cele stabilite până la acel moment de către oamenii legii. În timp ce acesta vorbea despre lipsire de libertate, violență extremă și, posibil, chiar de tentativă de omor, polițiștii deschiseseră dosar penal „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și continuau cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.” 

Acțiunea de astăzi a DGA și DIICOT Caraș-Severin vine însă să confirme povestea bărbatului și să arate că polițiștii de la Moldova Nouă implicați în rezolvarea cazului au încercat să-i facă scăpați pe agresori. Abuz în serviciu, fals intelectual și favorizarea infractorului sunt alte infracțiuni ce ar fi reținute în sarcina celor trei polițiști vizați. Cel mai probabil, pe numele lor vor fi emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/