Polițist din Timișoara, diagnosticat cu COVID-19! Cinci colegi, în autoizolare!

Un polițist din cadrul IPJ Timiș a fost diagnosticat cu coronavirus, iar în urma sesizării Direcției de Sănătate Publică au fost identificate cinci persoane, contacți direcți ai bărbatului. Aceștia au fost plasați în izolare la domiciliu.

Polițistul lucrează la Secția 5 din cadrul IPJ și a fost internat la Spitalul „Victor Babeș”. Ancheta epidemiologică este în curs, după ce bărbatul a lucrat în echipă mixtă alături de alți colegi din cadrul instituțiilor MAI, între care au fost identificați și cinci polițiști, dar de la Poliția Locală. Aceștia urmează să fie testați pentru a se stabili dacă au contactat, la rândul lor, virusul.

„Sediul Direcției Poliția Locală Timișoara a fost dezinfectat cu substanțe omologate pentru a preîntâmpina o eventuală transmitere a noului coronavirus în rândul celorlalți polițiști locali. Poliția Locală Timișoara reamintește că încă de la instituirea stării de urgență polițiștii locali au fost implicați permanent, zi și noapte, pentru reducerea răspândirii noului coronavirus, împreună cu Poliția Națională, sub coordonarea operațională a acesteia, cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș și cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, la toate activitățile care au presupus prezența în stradă, la supravegherea unităților spitalicești, la verificarea respectării ordonanțelor militare, la verificarea persoanelor izolate la domiciliu, de sărbători, precum și la toate activitățile care au presupus prezența în stradă a oamenilor legii”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

În județul Timiș au fost raportate, în total, 518 cazuri de COVID-19.