Poliția Caraș-Severin, în acțiunea „Alcohol&Drugs”

politia caras-severin in trafic
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Săptămâna aceasta, oamenii legii acționează cu 54 de aparate etilotest și etilometru, respectiv cu zece aparate drugtest.

Acțiunea este coordonată la nivel național în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2024 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa. Ziua de vineri va fi un adevărat maraton de depistare a șoferilor aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Conform Poliției Caraș-Severin, până pe 1 iunie, în județ s-au produs 116 accidente rutiere soldate cu opt decedse, 21 de persoane rănite grav și 142 rănite ușor. Pe fondul consumului de alcool s-au produs două accidente rutiere soldate rănirea ușoară a două persoane. Anul acesta, 172 de conducători auto au fost depistați conducând sub influența alcoolului iar în cazul altor 28 a existat suspiciunea că ar fi condus autovehicule sub influența substanțelor psihoactive. Tuturor celor depistați conducând sub influența alcoolului sau a altor substanțe le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind prevenit în acest fel riscul producerii de accidente rutiere din această cauză.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Doar în ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat alți doi șoferi bănuiți că au condus sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Unul a fost depistat ieri, la ora 14:20, în timp ce conducea un autoturism pe DN 57, în localitatea Berzasca, având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt a fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier Reșița, în această dimineață la ora 04:30. Bărbatul conducea pe Bulevardul Republicii din Reșița, existând suspiciunea, în urma testării cu aparatul din dotare, că s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive.

Consumul de alcool sau droguri conduce, printre altele, la scăderea funcțiilor vizuale, la scăderea atenției distributive, limitează capacitatea de a urmări obiecte în mișcare și conduce la reacții întârziate în situații limită în trafic. Polițiștii atenționează că, în asemenea situații, riscul de implicare în accidente rutiere crește substanțial. De aceea nu conduceţi vehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a acestor substanțe!

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/