Politicienii cu experiență au dus România unde este astăzi! „Ne implicăm sau plecăm din țară?”

Experiența nu este întotdeauna un plus, consideră Andrei Plujar, președinte USR-PLUS, cel care deschide lista pentru Camera Deputaților. În opinia sa, politicienii care conduc țara de 3 decenii sunt responsabili de stadiul în care a ajuns România.

Lipsa de experiență în politică poate fi considerată un avantaj, dacă e să ne uităm ce au făcut politicienii cu state vechi și unde au dus țara, este de părere Andrei Plujar, cel care spune despre USR-PLUS că este o formațiune fără experiență, dar cu oameni valoroși, care au reușit tot ce și-au propus în plan profesional, fără să aibă de-a face cu politica. „O echipă fără experiență politică. După 30 de ani în care am fost conduși de politicieni cu experiență, ne aflăm în situația de a decide dacă ne implicăm sau plecăm din țară. Cred că foarte mulți români se află în această situație. Colegii mei au decis să intre în politică, să iasă dintr-o zonă de confort, să intre într-o bătălie care nu va fi ușoară, o bătălie care pe alocuri este și murdară, dar nu poți schimba rezultatul unui joc stând pe margine.”, spune Plujar.

Tânărul politician nu consideră lipsa de experiență a membrilor USR-PLUS drept un dezavantaj, din contră. „Faptul că nu am avut contact cu vechea clasă politică este un avantaj.”, promițându-le cărășenilor că Alianța vine cu un suflu nou și cu un alt fel de a face politică.

Liderul USR-PLUS a amintit într-o recentă conferință de presă și de tragedia de la Colectiv, considerând că în ultimii 5 ani nu s-a schimbat nimic în sistemul sanitar, acesta fiind în continuare în colaps. A urmat apoi scandalul de la Hexi Pharma, care a dezvăluit nereguli grave, cu implicarea directă a acelorași politicieni cu experiență care și astăzi au curajul de a cere voturile oamenilor.

În epicentrul celor 40 de angajamente incluse în planul de guvernare al USR-PLUS se află sistemul de sănătate. Pe listă apar însă măsuri pentru domenii diverse: antreprenoriat, educație, agricultură, susținerea fermelor mici și mijlocii.