Plecarea lui Ursu din PSD îl întoarce pe Almășan din drum? Care sunt planurile fostului candidat de la Pro România?

Deloc surprins de mișcarea primarului Oraviței, Dumitru Ursu, aceea de a părăsi formațiunea politică cu ajutorul căreia a reușit să obțină al treilea mandat la cârma orașului de pe Valea Carașului – PSD – pentru tabăra liberală, fostul candidat al Pro România pentru șefia administrației publice locale orăvițene nu pare momentan tentat să revină în sânul familiei social-democrate, chiar dacă fostul secretar general al partidului condus de Victor Ponta a făcut deja acest pas.

„Nu am luat în calcul părăsirea partidului din care astăzi fac parte. Așa cum am mai spus, atunci când am plecat de la PSD nu am făcut-o pentru că aveam ceva cu PSD-ul. Nu am nimic cu PSD-ul, ci cu persoana care a stat în fruntea lui, la Oravița, motiv pentru care nu am acceptat nicio colaborare cu Dumitru Ursu. Ce a făcut el la Oravița mi se pare incalificabil. Activasem timp de 24 de ani în PSD până să plec la Pro România, dar am vrut să construiesc o echipă nouă aici.”, a explicat, pentru expressdebananat.ro, omul de afaceri Liviu Almășan.

Deși poate nu ar spune „Nu” revenirii în rândurile organizației PSD Oravița, acolo unde ar putea fi restabilită normalitatea, după excluderea edilului-șef Ursu, alesul local dă totuşi de înțeles că astfel de decizii nu pot fi luate peste noapte, așa cum procedează unii, iar pe de altă parte, pentru ca acest lucru să se poată materializa, e nevoie și de acceptul celorlalți membri ai filialei.

„O să vedem ce se va-ntâmpla în continuare. Nu am discutat nici cu domnul Mocioalcă, nici cu cei de la Pro România pe marginea acestui subiect. Au fost făcute niște schimbări la nivelul organizației PSD Oravița și poate sunt anumite persoane care nu ar accepta ca eu să revin. Repet, cred că discuția revenirii mele în PSD este prematură.”, a mai adăugat politicianul.