UPDATE. Politician ridicat de mascați! 32 de locații din Caraș-Severin, Timiș și Arad, percheziționate de DIICOT!

Social-democratul Gabriel Mititescu, cunoscut drept Falcao, consilier local la Bocșa, este unul din cei aproape 30 de suspecți ridicați în această dimineață de DIICOT sub acuzația de constituire și aderare la un grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de contrabandă cu țigări.

Falcao, care are o bază sportivă și un bar la ieșirea din orașul Bocșa, ar fi creierul grupării care acționa în Bocșa, dar cantități impresionante de tutun de contrabandă, de proveniență Serbia și chiar Ucraina, se comercializau și pe piața neagră din Reșița. Conexiunile grupării ajungeau până în Lugoj și Arad. 30 de suspecți urmează să fie aduși la sediul DIICOT Caraș-Severin pentru audieri.

UPDATE, ora 13.15

leader board 728 x 90 px

32 de percheziții domiciliare au avut loc astăzi în Caraș-Severin, Timiș și Arad. Au fost ridicate peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc. 30 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, din cele 3 județe, vor fi conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2019, în municipiul Reșița și în orașul Bocșa s-ar fi organizat două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor celor două grupări ar fi fost obţinerea de câştiguri prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din Reșița și Bocșa.

Grupările ar fi acționat pe mai multe paliere, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderii grupurilor, un palier de aprovizionare format din surse și transportatori din Arad și Timiș și un palier de distribuție en-detail, între cele două grupuri infracționale existând elemente comune, atât la nivel de aprovizionare, cât și la nivel de distribuție stradală.

În perioada 2019-2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au realizat mai multe prinderi în flagrant delict, în urma cărora au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 de țigarete, provenite din contrabandă, estimate la peste 240.000 de lei.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.