Poliția Rutieră se mișcă în Timiș! Peste 400 de sancțiuni în 4 zile

1000x100

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Timiș, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 159 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada 22 – 25 iulie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 13 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 480 de sancţiuni contravenţionale, 159 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 111 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 61 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri continuă acţiunile.