Poliția Română ia măsuri pentru siguranța transporturilor

Alertați de felurite nelegiuiri de tipul furturilor și faptelor violente în domeniul transporturilor, polițiștii au decis să ia măsuri.

Prin Direcția de Poliție Transporturi, polițiști români, alături de reprezentanți ai Serviciului pentru Imigrări al județului Timiș și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat au participat, în perioada 13 – 14 noiembrie, la o acțiune organizată la nivel european sub egida RAILPOL. Obiectivul a fost de a asigura liniștea, securitatea cetățenilor și integritatea infrastructurii critice.

La nivelul județului Timiș, polițiștii de la transporturi, ordine publică și rutieră au acționat pentru a preveni și combate furturi de componente de la infrastructura critică, precum transportul feroviar, telecomunicațiile, aprovizionarea cu electricitate, petrol și gaze naturale, transportul și depozitarea carburantului.

În plus, s-a urmărit și combaterea faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranților ilegali și verificarea legalității transportului, respectiv depozitării mărfurilor periculoase.

S-au efectuat verificări și la centrele de colectare de materiale feroase și neferoase adiacente, cu scopul descurajării valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura feroviară.

Participanții au acționat în trenurile de persoane și marfă, în stațiile și triajele feroviare, dar și în alte zone cu un nivel criminogen ridicat în ceea ce privește infracțiunile vizate. Atenția s-a concentrat și pe mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

În primele nouă luni ale anului 2019, acțiunile întreprinse de Poliția Română în vederea prevenirii și combaterii furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea spre confiscare a 63 de tone de metale feroase și 12,6 tone de metale neferoase (cupru), respectiv 1,167 de tone de mărfuri periculoase și 42,5 tone de deșeuri periculoase.