Poliția previne criminalitatea!

Ultima zi din septembrie pornește o serie amplă de activități reunite sub numele de ,,Săptămâna prevenirii criminalității”. Prin activitățile planificate, oamenii legii vor mai mult decât să informeze, au în plan implicarea activă a cetățenilor în prevenirea și diminuarea criminalității.

Evenimentul demarat astăzi de polițiștii cărășeni este o manifestare cu profil național. La nivel județean, agenda IPJ Caraș-Severin cuprinde mai multe tematici structurate pentru fiecare zi a acestei săptămâni. Fie că este vorba despre prevenirea infracțiunilor de furt, prevenirea infracțiunilor comise cu violență, prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea victimizării minorilor sau siguranța rutieră, fiecare tematică abordată va fi însoțită de activități specifice.

În cadrul zilei de astăzi va fi organizată simularea unei infracțiuni de furt la un hotel din stațiunea Băile Herculane. Urmează ca în zilele viitoare să fie organizate un simultan de șah între polițiști și cetățeni, o vizită a tinerilor de la Centrul ,,Speranța” din Reșița la Centrul de Reeducare a Minorilor din Buziaș, precum și un meci de fotbal între polițiști și reprezentanți ai elevilor de la liceele reșițene.

Fiecare acțiune în parte va purta cu sine un slogan reprezentativ. Inteligență, nu violență!, Stop violenței în familie!, Violență?!…mai bine sport! sunt doar câteva dintre ideile prin care se va milita săptămâna aceasta împotriva criminalității. Întregul ansamblu de activități se va desfășura începând de astăzi și până vineri, 4 octombrie.

Șeful IPJ Caraș lămurește motivul ,,conferinței stradale” a sindicaliștilor

În cadrul conferinței de astăzi cu tematica ,,Săptămâna prevenirii criminalității”, Grigore Stolojescu, inspector-șef al IPJ Caraș-Severin, a ținut să lămurească problema de săptămâna trecută a sindicaliștilor. În urmă cu câteva zile, liderii sindicali din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au susținut în stradă conferința de presă cu privire la lipsurile oamenilor legii, după ce șefii lor le-au recomandat să părăsească instituția, dacă vor să își exprime nemulțumirea.

,Eu le-am aprobat să țină o conferință de presă, dar în afara orelor de program. În sala respectivă se desfășurau și alte activități. E adevărat, a fost o greșeală a celui ce a interpretat ceea ce am zis eu. Eu am spus cât mai repede posibil, iar cel la urechile căruia a ajuns ceea ce am spus eu a înțeles că au fost dați afară. Cu siguranță a fost o neînțelegere. Aveau o aprobare pentru a ține o conferință. Aspectele pe care le-au ridicat în conferința respectivă, pertinente sau mai puțin pertinente, nu sunt în competența noastră, a Inspectoratului. Acolo e vorba de salarizare, e vorba de dreptul de echipament. Sunt în competența Ministerului, nu a noastră”, după cum a declarat Grigore Stolojescu, șeful IPJ Caraș-Severin.