Poliția, nu mișcă nimeni! Pensionați de tineri, foștii polițiști vor să fie primari în comunele din estul județului Timiș

Alegerile locale, organizate în data de 27 septembrie, antrenează ambițiile multor candidați, care vor să fie primari sau consilieri locali. În estul județului, în special în mediul rural, polițiștii, tineri pensionari, vor să devină primii cetățeni ai unităților administrativ-teritoriale.

Mulți polițiști, ieșiți la pensie la o vârstă destul de „fragedă”, pentru că legea le-o permite, se bat acum pentru fotoliile de primar în mai multe comune din estul județului, dar și în orașul Făget.

Lipsiți de grija zilei de mâine datorită rentelor viagere pe care le au, unii se vor în fruntea comunităților din care fac parte și în care au crescut până când și-au urmat carierele din care au ieșit la pensie.

În zona Lugoj-Făget, în cel puțin șase unități teritorial-administrative, sunt foști oameni ai legii care vor să devină și primari. Cu toții sunt susținuți de partide aflate în prim-planul politicii românești. La Făget, Uniunea Salvați România îl are candidat pe Dorin Puiu Frîncu, care își dorește mai multe fonduri europene, o apropiere mai mare a funcționarilor față de cetățeni, dar și capele de rugăciune în toate satele aparținătoare.

La Criciova, un alt fost om al legii vrea să fie primar. E vorba de Dănilă Ioan Dragu, care a activat mai mulți ani la Postul de Poliție Știuca. Este preferatul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) la aceste alegeri locale.

În comuna Curtea, Partidul Național Liberal l-a scos la bătaie pe Dorel Adrian Petrescu, revenit în localitatea natală după ani de zile petrecuți în Poliția Română.

Aurel Ioan Peia, care a activat peste un sfert de veac în Poliția Municipiului Lugoj, vrea să fie edil-șef la Ohaba Lungă, de unde își trage obârșiile. Candidează tot pentru Partidul Național Liberal. Formațiunea, principala forță politică din momentul de față, are în față tot un polițist la Balinț, în persoana lui Tiberiu Avramescu, fost șef de post mult timp la Topolovățu Mare.

Dintre toți aceștia, cel mai cu „grad” este comisarul-șef Dan Lupulescu. Acesta a fost mulți ani comandantul Poliției Orașului Făget și al poliției Municipiului Lugoj. Candidează din partea Uniunii Salvați România. Lista ar putea cuprinde multe alte comune din Timiș, în care foștii polițiști vor să facă „legea” și din fruntea administrațiilor locale.

Chiar dacă sunt susținuți de formațiuni puternice, votul oamenilor este cel mai important. În plus, patru dintre cei enumerați mai sus au contracandidați puternici, pe primarii aflați în prezent în funcții, cu mai multe mandate la activ.

„Se joacă” la Curtea și Ohaba Lungă, comune în care foștii edili-șefi au renunțat să mai candideze pentru un nou mandat.

(E)