Poliția Locală, mai aproape de cetățeni! Viceprimarul Tabără vrea să deschidă mai multe secții prin oraș

camere video

La Timișoara vor fi deschise mai multe secții ale Poliției Locale, anunță viceprimarul Cosmin Tabără. Una dintre acestea va deservi zona centrală a orașului, de unde oamenii legii se vor putea deplasa foarte ușor cu bicicletele sau trotinetele electrice.

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a anunțat ce obiective are pentru anul acesta. Astfel, Tabără susține că o atenție deosebită va fi acordată Poliției Locale Timișoara, unde speră că funcția de director nu va mai fi ocupată cu titlu interimar.

Un obiectiv este eficientizarea Poliției Locale și apropierea mai evidentă de cetățean. Este necesară, în primul rând, stabilizarea activității de poliție locală prin definitivarea postului de director, deoarece este un interimat care durează de foarte multă vreme, peste un an în acest mandat administrativ și alți opt ani anterior”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, Cosmin Tabără spune că este necesară deschiderea de noi secții ale poliției locale în Timișoara. Una dintre acestea va deservi zona centrală.

În paralel, voi face demersuri pentru deschiderea a trei-patru secții de poliție locală în municipiu. S-au identificat și spații disponibile în zona Dacia și în Piața Doina. Un post ar deservi neapărat zona centrală, polițiștii locali având metode de deplasare potrivite pentru străzile pietonale (biciclete, trotinete electrice). Voi solicita din buget și sume pentru dezvoltarea capacității de comunicare a polițiștilor locali”, a detaliat viceprimarul Timișoarei.

Cosmin Tabără a mai anunțat că un alt obiectiv este montarea de camere video la școli și grădinițe, care vor monitoriza perimetrul curții și vor fi conectate la un centru comun.

Vom putea vedea cine intră și cine iese din unitățile de învățământ. Chiar dacă investiția pare mai mare la început, pe termen lung e mai eficient, dacă socotim câte persoane ar trebui să facă pază la aceste obiective”, a adăugat viceprimarul Timișoarei.