Poliția Locală, cu ochii pe reșițenii care merg să își arunce gunoiul

Amenzile aplicate reșițenilor în ultimele două săptămâni se ridică la 17.500 de lei, transmit reprezentanții Primăriei Reșița. Au fost sancționați cei care nu au înțeles nici până acum necesitatea de a arunca gunoiul conform unor reguli și a reduce astfel costurile de gestionare a deșeurilor.

Colectarea selectivă este încă o noțiune greu de înțeles pentru mulți reșițeni. Așa se face că, în această lună, 42 de persoane au fost amendate, valoarea totală a sancțiunilor ajungând la 17.500 de lei. Acțiunile de verificare sunt efectuate de Serviciul de Gospodărie Urbană și Mediu, împreună cu Poliția Locală. Aceștia au supravegheat zilnic spațiile de colectare din diferite zone ale orașului.

În prima săptămână au fost amendați 13 reșițeni, iar în cea de-a doua – 29.

În același timp, polițiștii locali au împărțit circa 5.000 de pliante în vederea instruirii cetăţenilor cu privire la
modul de precolectare separată și au verificat modul în care sunt respectate obligaţiile operatorului de salubritate în ceea ce priveşte ridicarea deşeurilor.

Conform normelor în vigoare, Municipiul Reșița are obligația de a reduce cantitățile de deșeuri menajere, prin creșterea gradului de colectare selectivă până la un minimum de 50%/an. Din cauza nerealizării acestui procent, în anul 2020 municipalitatea a plătit, din bugetul local, penalități în cuantum de 349.395 lei în urma raportărilor din 2019.

Acțiunile de verificare și informare vor continua până la sfârșitul acestui an.