Un oraş mai sigur pentru reșițeni

Reşiţa nu mai e de multă vreme oraşul liniştit în care nu se întâmplă nimic. Jafurile armate, tâlhăriile în plină stradă, armele vândute în faţa centrelor comerciale, drogurile, pedofilii care îşi racolează victimele direct din curtea şcolii, reglările de conturi între grupările interlope, sunt doar câteva dintre motivele pentru care reşiţenii nu se mai simt în siguranţă.

Primarul Reşiţei i-a convocat la finele acestei săptămâni pentru o întâlnire de lucru pe factorii de răspundere la nivel de municipiu. Au răspuns invitaţiei Cornel Băjău, comandantul Poliţiei Municipiului Reşiţa, reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. “S-au analizat problemele cu care se confruntă municipiul pe linia menţinerii ordinii şi liniştii publice stabilindu-se programe comune de lucru cu echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei Locale Reşiţa şi ai Poliţiei Municipiului Reşiţa în vederea asigurării unui climat de linişte şi siguranţă pentru cetăţeni”, a precizat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Măsurile stabilite în urma acestei întâlniri se vor regăsi într-un protocol de colaborare între instituţiile implicate în vederea desfăşurării acţiunilor de prevenire şi combatere a infracţionalităţii pe raza Municipiului Reşiţa.

Comments

  1. marius says:

    tot nu am înţeles ce treabă are ISU cu ordinea publică?