Proteste ale poliției în timpul campaniei electorale!

În pragul campaniei electorale, polițiștii din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din M.A.I. se organizează pentru a desfășura manifestații de protest publice. Polițiștii cărășeni sunt foarte hotărâți să li se alăture colegilor cu proteste locale.

Promisiunile făcute de Ministerul de Interne în septembrie anul acesta cum că polițiștii vor primi 50 la sută din banii alocați pentru echipamente au rămas la stadiul de vorbe, aceștia din urmă primind doar 8,66 la sută din întregul sumei restante. Drept pentru care, sătui de promisiuni deșarte și vorbe goale,  polițiștii anunță că vor organiza proteste publice chiar în campania electorală ce urmează să înceapă luna aceasta.

Pe când celelalte structuri ale sistemului de ordine publică și siguranță națională au beneficiat de drepturile financiare respective, angajații polițiști au fost dați uitării, dar vor lua atitudine: „Cu siguranță că vom organiza acțiuni de protest și în județ. La momentul actual urmează să avem un dialog împreună cu colegii pentru a stabili exact ce vom desfășura pentru că aceste acțiuni sunt organizate cu un scop comun și nu le vom face doar pentru imagine, de dragul de a le face”, precizează pentru Express de Banat Ionică Obeșterescu, președintele Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual din Banat.

Împreună cu reprezentanții organizației Cartel ALFA, polițiștii vor ieși în stradă în perioada imediat următoare pentru a-și face cunoscute problemele și punctul de vedere: „Acum, în pragul campaniei electorale, vorbele goale, precum buzunarele poliţiştilor, schiţează, pentru noi, primele date ale viitoare guvernări: demagogie şi dispreţ faţă de poliţişti. Considerăm că prin aceste proteste vom oferi alegătorilor mai multe subiecte de reflecţie pentru siguranţa cetăţeanului şi pentru calitatea ordinii publice aşa cum o îngăduie guvernanţii, prin: finanţare, dotare şi asigurare cu forţă de muncă”, explică Marian Apostol, președintele Cartel ALFA Caraș-Severin.