Poliția e pe noi!

Mai marii Poliției Române au ordonat să se iasă în stradă. Lucrătorilor din subordine, să nu se înțeleagă altceva. Ordin ca dom’ agent de la Rutieră, Ordine Publică sau de la orice alt Serviciu să îmbrace haine civile, să-i fileze, prefăcându-se că citesc ziarul, și să-i pândească, după colț, pe ăia care nu poartă mască de protecție. Pe Didina, florăreasa, și pe Ilie de la Sculărie. Pe care îl prind să-l ardă la buzunare. Să se învețe minte, ca altă dată să nu mai facă. Și ca să arate că vorbesc serios, au luat și presa după ei.

Bă, ăștia nu mai au altceva mai bun de făcut decât să-i prindă pe cei ce nu poartă mască? Păi de hoți, violatori și tâlhari cine ne mai păzește dacă polițiștii se ocupă de rahaturi de acest gen? Purtătorul lor de cuvânt ne liniștește, spunând că n-au de gând să interpreteze rolul de „polițiști răi”. Asta ar mai lipsi, să se comporte ca ăia din America, cei care una-două te trântesc la pământ sau îți pun pistolul la tâmplă. Nu fac asta, până la proba contrarie, dar au liber la amenzi fără număr. Te-au prins fără mască, te-au ars, să te înveți minte să te pui cu ei. Cu liberalii de la Putere, că despre ei este vorba în povestea asta.

În fine, în timp ce noi, adică ei, liberalii, închid școlile, cafenelele, teatrele și restaurantele, în curând se termină și cu terasele ca o dovadă a neputinței de a controla pandemia de COVID-19, ungurii au început producția de Remdesivir, un medicament antiviral eficient în tratamentul împotriva virusului. Da, Pișta și Iancsi de care noi facem mișto în bancuri ne râd în nas. Unii spun că Pișta, Iancsi și ai lor sunt cu douăzeci de ani înaintea noastră privind industria farmaceutică, cea considerată a fi una strategică pentru economie. O singură cifră spune totul: România exportă anual medicamente în valoare de 400 de milioane de euro, în timp ce ungurii, de aproape patru ori mai mult. Nici nu ar trebui să ne mire mult, ei au o amărâtă de baltă în mijlocul țării care aduce mai multe venituri decât litoralul Mării Negre.

leader board 728 x 90 px

Aici este diferența între Orban al lor și Orban al nostru. Al lor dă din gură, se ceartă cu toți, nu faci plecăciuni la Bruxelles, se întâlnește cu Putin, dar și face ceva pentru ungurii lui, în timp ce al nostru… Mai bine tac, să nu mi se reproșeze că îmi tot beștelesc conducătorii. Că nu-i cred când se laudă că țelul suprem al guvernării liberale e să aducă acasă tinerii plecați afară. Mă tem că după măsuri de genul acesta mulți alții își vor lua lumea în cap și vor pleca unde vor vedea cu ochii.

Atunci să vedem pe cine o să mai fileze și să amendeze oamenii lui Vela.