Sunt planuri mari în ceea ce privește vechea clădire a policlinicii din Bocșa. Nu doar că bătrâna construcție va fi modernizată și extinsă, proiect pentru care s-au făcut deja demersurile necesare, ci se are în vedere și dotarea cu aparatură de ultimă generație care să deservească orașul, dar și localitățile din apropiere.
Policlinica din Bocșa ar putea deveni în anii următori o unitate medicală de referință pentru Caraș-Severin. Locuitorii din zonă sunt nevoiți în prezent să se orienteze spre Reșița, Caransebeș sau Timișoara pentru investigații de specialitate, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Administrația locală lucrează deja la documentațiile necesare pentru modernizarea clădirii. Studiile au fost concepute în așa fel încât construcția să poată găzdui și un RMN, pentru că Primăria intenționează să acceseze încă un proiect prin care să aducă la Bocșa și aparate medicale de ultimă generație.
„Policlinica urmează să fie prelungită, mărită, vorbim de investiții capitale și etajare, iar lucrurile sunt gândite chiar din studiul de fezabilitate pentru a veni, pe lângă acest proiect care este astăzi, și cu dotări. Acest proiect intenționăm să îl punem pe Programul Operațional Regional, care s-a lansat în urmă cu două luni, pentru a face clădirea policlinicii. Ea este gândită pentru a putea să intre în dotarea acesteia un RMN și alte aparate de acest gen, în așa fel sunt gândite spațiile. Vrem să venim cu încă un proiect de hotărâre anul viitor când se vor lansa proiecte pe dotări, să accesăm atât partea de construcții civile, cât și partea de dotări sociale pentru această policlinică, pentru că altfel vom face o clădire, ea va avea un aspect plăcut, dar nu știu dacă vor veni medicii în Bocșa. Dacă reușim să aducem și aparatură de performanță, atunci sigur că vor veni și medicii și vom gândi la vremea respectivă cum vom ajuta cetățenii. Dar dacă un RMN este 500 de lei la Reșița și stai 6 luni la coadă, cetățenii din Bocșa și nu numai să plătească un preț mai mic pentru aceste investigații, pentru care acum trebuie să ne deplasăm la Reșița, Timișoara sau la cabinete private.”, spune primarul Mirel Pascu.
Edilul-șef spune că banii pentru acest proiect vor veni de la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. „Este un proiect greu, eu sunt convins că atunci când ADR Vest va cere, să știți că Consiliul Local și Primăria Bocșa au DALI-ul pregătit și doar îl vor depune, se va semna cofinanțarea și urmează să întocmim proiectul tehnic care este posibil să fie finanțat din fonduri europene, să nu mai finanțăm noi.”.