Poiana Mărului, un farmec aparte! Legătura cu Muntele Mic ar putea deveni realitate

Proprietarii de pensiuni din Poiana Mărului se plâng de drumurile deja deteriorate. Deși anul trecut au fost reparate, se pare că gropile au apărut, după ce ninsoarea s-a topit, ca ciupercile după ploaie.

„«De treci codrii de aramă/ De departe vezi albind/ Și-auzi mândra glăsuire / A pădurii de argint». Când citești Călin, file de poveste, ai impresia că Mihai Eminescu se referea la Poiana Mărului din Caras Severin. Din păcate, adaptarea versurilor ar fi «De treci de gropile nou-apărute / De departe vezi albind…» Zăpada a trecut, iar în urma ei, în asfaltul proaspăt turnat anul trecut, au apărut craterele. Nu va închipuiți chiar un dezastru, dar sunt destul de multe cât să trebuiască să conduceți cu atenție.”, spune unul dintre proprietarii de pensiuni din Poiana Mărului.

Poiana Mărului se răsfăța sub soare! Câteva pensiuni închise, curțile celorlalte, pline cu mașini. Oamenii au reînceput să sune, dar cei mai mulți caută locații în apropierea unei pârtii de schi, mai ales la sfârșit de săptămână:

leader board 728 x 90 px

Pe Google Maps, Poiana Mărului apare ca fiind foarte aproape de Muntele Mic, dar în realitate, drumul care leagă cele două locații nu este practicabil iarna, iar vara extrem de dificil, doar cu mașini de teren. Dacă acest drum ar fi reabilitat, așa cum a propus președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca ar ajuta mult turismul din Poiana.”, ne-a menționat unul dintre proprietari.