Poiana Golului devine Kilometrul 0 pentru reșițenii dornici de adrenalină la înălțime!

resita drona

Primarul Ioan Popa nu renunță la ideea de a transforma terenul din vecinătatea stemei UCMR într-o locație destinată celor pasionați de senzații tari.

O idee mai veche de-a primarului Popa va fi creionată în următoarele luni de o firmă din Bihor, municipalitatea achiziționând de curând, cu suma de 129.500 de lei fără TVA, serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru investiția pe care dorește să o implementeze în Poiana Golului.

Concret, este vorba despre un bob de vară, o tiroliană și un parc de aventură deasupra Reșiței, care să le ofere pasionaților de senzații tari activități diverse de agrement, dar care să fie legate cumva și de reconversia funicularului, proiect la care o echipă de specialiști străini lucrează deja de luni bune pentru transformarea, cu fonduri europene, a obiectivului emblematic al Reșiței într-un spațiu pietonal și velo.

„Acestea sunt investiții separate de cele care urmează să se facă prin proiectul funicular. Proiectul de reconversie a funicularului, împreună cu cele opt poduri pietonale metalice, împreună cu promenada pe malul drept al Bârzavei sunt proiecte de mobilitate urbană alternativă în care nu sunt eligibile elemente de agrement. Și atunci, noi am gândit de multă vreme să facem un bob de vară, care să plece de la stemă și să coboare pe flancul vestic al Poienii Golului spre stadion, face câteva bucle și ajunge în zona Trezorerie – Finanțe. În plus, ne-am mai gândit la un parc de aventură în plan verical, pe stâlpi, după un model pe care l-am mai văzut în Germania – Austria, și mai avem în minte să facem o tiroliană, care să plece din zona stemei, din zona siglei UCMR, și să coboare până la piciorul funicularului dinspre Dealul Crucii. Aceste trei elemente le-am scos în proiectare acum. Firma care se va ocupa de întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic este din Bihor, am mai colaborat cu ei pe diverse teme, ei ne-au indicat cam ce am putea face acolo și au la dispoziție câteva luni pentru a finaliza documentația.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Ioan Popa.

Investiția din Poiana Golului ar urma să se facă cel mai probabil cu bani din bugetul local, Uniunea Europeană nealocând fonduri pentru proiecte de acest gen: „Noi avem discuții deja deschise cu firme care fac boburi de vară, pentru că nu sunt multe în lume sau în Europa. Vreo două în Germania și Austria. Și firmele astea oferă posibilitatea de a le achiziționa în leasing, pentru că este puțin probabil să identificăm surse de finanțare europene pentru astfel de proiecte. Uniunea Europeană finanțează reconversii, mobilitate urbană, se finanțează parcuri, dar acest gen de agrement nu se prea finanțează!”, a adăugat edilul Reșiței.