Podul de la Neuwerk se pune pe picioare? Guvernul a trimis banii de aproape 6 ani!

podul neuwerk

Podul de la Neuwerk afectat de inundațiile din anul 2016 are în sfârșit șanse de a fi reabilitat. Primăria Bocșa face demersuri pentru a putea folosi banii alocați în urmă cu aproape 6 ani de Guvernul României. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat săptămâna trecută de consilierii locali.

Primăria Bocșa a primit bani încă din anul 2016 pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale produse de inundaţii. Pe lista bunurilor distruse atunci se regăsea și podul Bocșa Nouă sau podul de la Neuwerk cum mai este cunoscut, însă, spune primarul Mirel Pascu, nimeni nu a mers până la capăt cu demersurile pentru a reface podul.

„Sunt fonduri venite de la Guvernul României pentru inundații de când a fost luat podul, sunt fonduri venite din 2016. Până acum, nicio administrație nu a întocmit măcar studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. De anul trecut am început licitația pentru a face studiul de fezabilitate, l-am finalizat, l-am aprobat în Consiliul Local, urmând să facem proiectul tehnic, iar după aceea să construim efectiv podul de la Neuwerk.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

În acest moment, accesul rutier înspre zona Neuwerk pe strada Bichiștin dinspre Bocșa Română este blocat. Singura variantă presupune o ocolire de câțiva kilometri dinspre Bocșa Vasiova. Prin reabilitarea podului, cetățenii care locuiesc pe strada Bocșa Nouă nu vor mai fi nevoiți să ocolească atât de mult pentru a ajunge acasă.

celtic transilvania 1000x100px

Administrația locală își propune ca, după reabilitare, podul să aibă o lungime de 21 de metri, cu o singură deschidere care să asigure traficul pe un singur sens de circulație, precum și traficul pietonal și de bicicliști.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 2 milioane de lei.

banner maxagro