Pod peste țări, culturi și speranțe. Visul englezesc a prins viață în România

Românii se întorc la patria mamă și pun umărul la reconstrucție. Cu proiecte începute pe meleaguri străine, profesionalism și dăruire, afaceri de succes se conturează și în România, semn că mai există speranță pentru un viitor ACASĂ.

Zeci și sute de povești ale compatrioților noștri care au revenit în țară după ani mulți petrecuți în străinătate, sunt dovada vie că acolo unde există iubire pentru pământul natal și voință de fier, lucrurile încep să se miște și evident, în sensul cel bun. Oameni ca ei, cei mai mulți tineri, au creionat, dezvoltat și proiectat business-uri de succes, care chiar dacă au reprezentat o copie fidelă a unei afaceri din străinătate, și aici, în România a dat roade.

Mulți încă se mai întreabă cum au reușit și de ce nu au rămas acolo? „Dintr-un motiv cât se poate de simplu și de clar: niciunde nu este ca acasă. Aici sunt părinții noștri, aici vrem să ne creștem copiii, aici este casa noastră!”, spune Adina Pasere, tânăr antreprenor din Caransebeș.

După câțiva ani buni petrecuți în Londra și cu o activitate intensă în domeniul construcțiilor, Adina și familia acesteia au revenit în țară unde au pus bazele firmei de construcții și imobiliare „Britannia Development”.

Britannia a venit din relația noastră cu Anglia și am încercat să creionăm totul sub o singură umbrelă și am decis că „Britannia” ne prinde cel mai bine. Noi avem un trecut în Anglia, cel mai mult soțul meu pentru că el este mai legat de această țară. Acolo am avut o firmă de construcții și ne-am dorit să ne întoarcem acasă să dezvoltăm afacerea tot pe segmentul acesta al construcțiilor iar toate proiectele noastre au primit nume de orașe din Anglia precum: Cambridge, York, Watford, Leeds, Ascot.

Cu ce am experimentat acolo și cu viziunea noastră de viitor am vrut să facem aici altceva, suntem oameni de update, tot timpul am vrut să fie diferit, să nu fie ceva comun, mai exact acesta este și segmentul nostru de piață, oameni care văd acel altceva. Nu toți clienții sunt clienții noștri, eu asta am învățat în asociația din care fac parte, noi vindem pe recomandare și nu pe promovare, ținem fantastic la ideea de a face calitate. Folosim materiale de top, dar avem grijă să ne raportăm și la piața din Caransebeș, pentru că una este Timișoara, Cluj, Constanța sau București și alta este Caransebeș, unde noi construim cu aceleași costuri pe metru pătrat, dar vindem la jumătate.”, spune Adina Pasere.

Firma Britannia Development se ocupă în special cu dezvoltarea de proiecte rezidențiale noi iar pe lângă aceasta pune la dispoziție și o agenție de reprezentare imobiliară, cât și o echipă ce se ocupă de construcții/renovări. Pentru că nu există un tipar după care funcționează, și anume doar clasicele blocuri cu care românii sunt obișnuiți, Britannia se ocupă de apartamente P plus 2, tipologii de case triplex, case înșiruite sau duplexuri. Iar pentru ca munca să fie cât mai eficientă pe șantier, așa cum se întâmpla și în Londra, acolo unde au activat, tinerii administratori ai firmei au creat un mecanism cu echipe subcontractate, fapt pentru care treaba merge ca și unsă. „Ei văd că tu ai anumite standarde după care te încadrezi vrei să arate lucrarea într-un anumit fel și își dau tot interesul să facă întocmai, dar dacă nu-ți pasă, nu le pasă, cam așa este cu oamenii cu care lucrezi, egal sub ce formă contractuală”.

Într-o lume a construcțiilor dominată de bărbați și eleganța și-a făcut loc printre cizmele de cauciuc

„Este greu pe șantier, mai ales ca și femeie, când este absolut necesar să te impui, dar din fericire suntem înconjurați de oameni competenți, oameni care lucrează corect și care știu că suntem exigenți și cerem calitate și profesionalism. Sunt zile în care mă găsiți pe tocuri la birou și de cele mai multe ori finalul zile mă prinde în cizme de cauciuc, pe șantier, alături de oamenii noștri.

Din păcate, dacă este să vorbim de o comparație cu ce se întâmplă pe șantierele din străinătate, pot spune că acolo oamenii, nu știu de ce, chiar și românii se educă în ritmul lor. Știu că trebuie să meargă la lucru, știu că nu trebuie să bea pe șantier, știu că nu pot suna a doua zi și să spună că le este rău că au consumat alcool aseară, ceea ce se întâmplă foarte des la noi, dar încet, cei care au lucrat afară și vin în țară se deprind cu responsabilitatea aceasta. Toți au impresia că doar în străinătate se câștigă foarte bine în construcții. Nu este adevărat, și în România se câștigă la fel doar că mulți nu știu să-și gestioneze banii”, a mai completat Adina.

Planuri de viitor pentru Britannia

După cum afirmă administratorul firmei, Britannia are bifat în caietul de sarcini din viitorul nu foarte îndepărtat o serie de noi proiecte care urmăresc să aducă lucruri noi orașului, într-un cuvânt o dezvoltare urbană diferită. Și aici sunt punctate planuri pentru blocuri cu lift, ce lipsesc în acest moment în Caransebeș și locuințe cu mai mult de un P plus 4. Cererile sunt mari pentru construcții și în Timișoara, dar Adina Pasere spune că acestea vor fi alese tot pe recomandări, timpul fiind principalul lor dușman, cel care nu le permite în acest moment să onoreze toate ofertele primite.

Despre proiectele aflate în lucru și ofertele puse la dispoziție de Britannia Development, Adina Pasere, membru al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România, afiliată NAR, le stă la dispoziție cu toate informațiile necesare la adresa de email: office@britannia-development.ro sau la numărul de telefon: 0 766 872 630.

La mulți ani, România!

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/