Poate data viitoare… Poli Timișoara, învinsă de UTA în derbiul Vestului

ASU Poli a pierdut cu 1-0 derbiul cu UTA, programat în turul de campionat în orașul de pe Mureș. Arena Motorul a fost plină de fani ai ambelor formații, cu o atmosferă pe măsura partidei. Prima repriză a fost mai echilibrată, cu o dominare inofensivă a gazdelor, însă apoi arădenii au dominat clar, chiar dacă din minutul 67 au avut un om în minus pe teren.

Între cele două echipe se aflau și se află în continuare un număr considerabil de locuri în clasament. Acest lucru nu s-a văzut însă în prima repriză. UTA domina teritorial, dar și-a creat mai greu ocazii. În minutul 22, Tomozei a cerut degeaba un penalti care a fost mai degrabă simulare. Poli putea beneficia de un „cadou” mare la o fază la care portarul Iacob a degajat greșit și l-a lovit pe Axente în cap. Gazdele au scăpat de gol și au avut o ocazie mare după o fază inițiată de Tomozei și terminată cu șutul lui Miculescu, când doar intervenția lui Scutaru a împiedicat deschiderea scorului. Poli a fost periculoasă doar în minutul 39, când Axente a scăpat cu portarul, dar a tras prea slab. Până la pauză, Contra a contabilizat o intervenție la un nou atac finalizat de juniorul timișorean Miculescu.

În repriza a doua, a fost o cu totul altă poveste. UTA a reușit să înscrie în minutul 49, după o pasă pe culoar a lui Isac pentru Rus, care a pătruns în careu și i-a ciupit mingea lui Contra, de la 10 metri. Poli a încercat soluția „de criză” cu centrări pentru loviturile de cap ale lui Mera, iar fundașul a avut o astfel de reluare pe lângă buturi. UTA a fost însă mult mai sigură pe ea. În minutul 54, Rus a avut un șut care a trecut razant pe lângă buturi. Din minutul 67, jocul se putea schimba, după ce Tomozei a fost eliminat pentru al doilea „galben”. Nu fost însă deloc așa, iar gazdele au mai avut o șansă de a marca, dar Contra a intervenit foarte bine la reluare din câțiva metri a lui Florin Ilie. Laszlo Balint a făcut schimbări defensive pe final și a reușit să securizeze un rezultat important, atât pentru clasament, cât și pentru orgolii.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Dam. Isac, R. Moise (Şeroni 77′) – Miculescu, Al. Ioniţă (Lorenzi 70′), Buhăcianu – Cip. Rus (Oct. Ursu 87′)

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş (Coadă 64′) – Dros, C. Popescu – Alin Manea (Ad. Ungureanu 52′), Ignea (Zabun 77′), Schieb – Mir. Axente

Mugur Gușatu nu s-a ascuns după declarații de complezență și a spus că a fost al doilea cel mai slab meci al echipei de când a preluat-o el, după meciul de Cupă de la Reșița. „A fost un joc slab prestat de noi, felicit gazdele, au meritat victoria. Sincer să vă spun cred că adrenalina derby-ului a depășit puțin ca și prestanță valoarea jucătorilor mei. Sau cel puțin asta am simțit eu de pe margine. Unii dintre ei au fost la primul derby și nu au mai jucat cu atâția fani, cu așa atmosferă în tribune. Mă așteptam mai mult și 11 contra 11, nu doar cu un om în plus, dar încă odată vă spun că unii jucători au fost depășiți de miza jocului. UTA nu m-a surprins cu nimic, noi am evoluat foarte slab, a fost poate cel mai slab meci al nostru după cel din Cupă, contra Reșiței. Am fost sub nivelul nostru ca echipă și de aceea nici nu am pus în practică cele discutate înainte de partidă. Mie nu mi-a plăcut nici prima repriză. Chiar dacă scorul a fost 0-0, UTA a avut două ocazii foarte mari, iar noi doar acea oportunitate când a scăpat Axente, dar tras slab. Una peste alta, e o victorie meritată pentru UTA și o felicit pentru asta”, a declarat Gușatu.

Antrenorul învingător, Laszlo Balint, a punctat că va ține mult timp minte acest succes. „O victorie pe care o s-o ținem minte mult timp de acum înainte. Le-am spus băieților că fotbalul îți dă momente frumoase și e la îndemâna noastră să avem parte de un astfel de moment. Dedicăm victoria fanilor, le mulțumim pentru atmosfera creată, de maniera în care ne-au sprijinit și sper să o facă la fel și de acum. Vreau ca UTA să devină invincibilă acasă, indiferent de stadionul pe care vom juca, aici, la «Motorul» sau pe «Francisc Neuman». Trebuie să fim mai puternici pe cum trec etapele. Știam că nu va fi ușor, știam că va fi multă adrenalină, motivație, s-a văzut asta în ambele tabere. Dar, am fost echipa care a controlat jocul, care a avut ocazii mari în ambele reprize. Ne-a lipsit luciditatea la finalizare, băieții au fost prea puțin inspirați acolo în față. I-am felicitat și pe timișoreni, au făcut un meci bun, și-au văzut interesul, vedeți cât de bine stau în apărare. Ne-a fost greu să ajungem la finalizare, dar mă bucur că, până la urmă, am făcut-o și am gestionat bine și inferioritatea numerică”, a precizat Laszlo Balint.

Săptămâna aceasta, ASU Poli are meci acasă cu Dunărea Călărași.