Poate dacă ploaia s-ar opri… Managerul spitalului vrea să schimbe acoperișul, dar n-are din ce!

ploaie spital (1)

La o săptămână de la publicarea unui articol referitor la faptul că apa de la ploaie se infiltrează prin acoperișul de la Staționarul II al Spitalului Județean de Urgență Reșița, timp în care am solicitat în două rânduri poziția conducerii unității medicale, în sfârșit am primit un răspuns de la managerul interimar, dr. Cosmin Librimir.

Librimir recunoaște că lucrurile stau întocmai și încearcă să prezinte un istoric al situației.

„În cadrul Staționarului nr. 2, acoperișul necesită schimbare totală. În porțiunea unde a fost schimbat acoperișul, există un loc unde se infiltrează apa în cazul ploilor abundente, fiind mai multe (sic!) asemenea locuri în acea porțiune, până a fost înlocuit. Acea bucată de acoperiș, a fost înlocuită de către o echipă adusă de domnul doctor Bunda Emil, această echipă executând lucrarea cu titlu gratuit și a fost schimbată în regim de urgență, tocmai datorită mai multor infiltrații și recomandărilor DSP.”, încearcă să ne lămurească Librimir într-o limbă care seamănă și nu prea cu cea română.

ploaie spital (3)

CITEȘTE ȘI: FOTO. Afară plouă, în spital plouă, cei de la Consiliul Județean se fac și ei că plouă!

Managerul Spitalului Județean spune că înlocuirea acoperișului a fost începută, o parte din lemnul și țigla necesară fiind primite anul trecut din partea Mitropoliei Banatului. La vremea respectivă s-au dat asigurări din partea Mitropoliei Banatului că vor fi asigurate toate materialele necesare înlocuirii acoperișului, lucru care nu s-a întâmplat.

Cât privește înlocuirea completă a acoperișului, Cosmin Librimir se arată rezervat, în condițiile în care „costurile sunt destul de mari” și nu există un astfel de proiect, ci doar niște estimări ale costurilor, valabile pentru 2023.

„În prezent am purtat discuții cu Conducerea Consiliului Județean, pentru acest aspect, fiind necesară înlocuirea totală a acoperișului. Anul acesta CJ ne-a ajutat cu înlocuirea acoperișului la Staționarul nr. 1. Pentru staționarul nr. 2, există în derulare, proiecte pentru înlocuirea instalației electrice, montarea unei noi instalații de gaze medicale și estimarea costurilor cu înlocuirea acoperișului, pentru a vedea dacă se poate include în bugetul pentru anul viitor al Consiliului Județean. Ne-am bucura și am fi recunoscători dacă aceste lucruri ar putea fi efectuate în regim de urgență, dar costurile sunt destul de mari,”, spune managerul interimar al spitalului.

În schimb, Cosmin Librimir ne asigură că „este una din lucrurile foarte importante pentru mine și voi face tot ce pot ca acest acoperiș să fie schimbat!”.

ploaie spital (2)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/