FOTO. Afară plouă, în spital plouă, cei de la Consiliul Județean se fac și ei că plouă!

ploua in stationarul 2 (2)
untitled design set 970x90 px

Fotografiile acestea sunt făcute la Staționarul II al Spitalului Județean de Urgență Reșița, în urmă cu o săptămână, după ploile ce s-au abătut asupra Reșiței. Spital care accesase, în mandatul trecut al Consiliului Județean Caraș-Severin, un proiect cu finanțare europeană care ar fi permis executarea lucrărilor de reabilitare a clădirii. Noul președinte al CJ, Romeo Dunca, a renunțat la proiect pe considerentul că va construi un nou spital județean. Până atunci…

Au trecut doi ani de la promisiunile lui Dunca, timp în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Ministerul Sănătății a publicat, în luna iulie, lista cu cele 49 de spitale care vor fi construite sau reabilitate. Nici vorbă despre Spitalul Județean de Urgență Reșița, însă președintele CJ continuă să ne promită marea cu sarea, asigurându-ne că vom avea nu unul, ci două spitale.

ploua in stationarul 2 (1)

Deși fostul manager, Alina Stancovici, a făcut tot ce a putut, apelând chiar și la slujitorii bisericii care au ajutat cu materiale de construcții, în special lemn, lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate. În spital plouă ca afară pentru că acoperișul este praf. Apa se scurge în pod, de acolo pe pereți, de unde o ia la vale pe scări, după cum mărturisea un cadru medical. „Trebuie să fim atenți ori de câte ori trecem pe acolo, să nu ne pice în cap tavanul”, ne-a mărturisit acesta. Noroc că vara aceasta a fost una secetoasă, altfel cine știe ce s-ar fi întâmplat.

publicitate ziar expresb 1000x100

Și dacă Dunca nu pare deranjat de ce se întâmplă la Staționarul II, medicii de acolo au pus mână de la mână, au apelat la oameni de afaceri și s-au apucat să reabiliteze secțiile, spre binele pacienților. Sperăm ca, atunci când se va întoarce din vacanța de pe litoral, președintele CJ să se apuce, în sfârșit, de treabă, că, vorba cuiva, spitalul nu e nici al cadrelor medicale, nici al sponsorilor, ci al Consiliului Județean, iar de o lună el este condus doar de oamenii lui Romeo Dunca!

Cât despre managerul Cosmin Librimir, acesta știe că acoperișul a fost schimbat. Dar ne-a transmis că luni va merge la Staționarul 2 pentru a vedea care este situația.

ploua in stationarul 2 (3)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/