Niciun leu pentru drumurile comunale din Caraș-Severin!

drum forotic

Guvernul a trimis 3,4 milioane de lei în Banatul de Munte pentru repararea drumurilor județene și comunale, dar Romeo Dunca vrea să păstreze toți banii la Consiliul Județean pentru cârpirea drumurilor pe care le are în administrare.

Primarii din județ s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a se consulta cum să se cheltuie banii veniți în urma celei mai recente rectificări de buget făcute de Guvern, bani cu destinație precisă: repararea drumurilor. Vicepreședintele Ovidiu Rădoi a expus viziunea administrației județene: „E o sumă foarte mică. Am identificat câteva drumuri județene care trebuie urgent rezolvate, cu gropi care trebuie astupate. Nu am trecut pe listă cele trei drumuri de pe «Anghel Saligny». Considerăm necesar a rezolva imediat problemele de pe DJ 572, limita cu județul Timiș, Izgar – Vermeș, DJ 571 Șopotu Nou – Dalboșet, DJ 571 C Potoc – intersecție – Naidăș, DJ 573 Oravița – Brădișor, Reșița – Lupac, până la intersecția cu Dognecea, DJ 582 Reșița – Slatina Timiș, DJ 682 A Reșița – Târnova, la ieșirea din Reșița, Satul Doclin și DJ 585 între Doclin și Bocșa, DJ 587 Fârliug – Dezești și Zorlențu Mare – Brebu, DJ 608 A Borlova – Muntele Mic, DJ 608 C Valea Timișului –  Vârciorova și DJ 683 Zăvoi – Poiana Mărului. Evident sunt mai multe drumuri cu probleme. Cu o parte din banii pentru reparații trebuie să vedem cum facem deoarece avem probleme mari cu cel puțin 5 poduri.”

Rând pe rând, mai mulți primari au luat cuvânt și și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care Consiliul Județean vrea să distribuie banii veniți de la guvern, adică toți să fie cheltuiți pe drumurile județene și niciun leu pentru reparații la cele comunale. În plus, destule drumuri județene sunt ocolite de vreo investiție. „Drumul Județean 571, de la Cărbunari, e drumul groazei! Nu e pe niciunde, pe nicio listă de finanțare. Mi-ar fi rușine în locul dumneavoastră! Se lucrează la Proiectul Tehnic? Care e sursa de finanțare? Ne aburiți!”,  a intervenit primarul Gheorghe Prăsnescu. „DJ 571 A nu e nici el pe niciunde! Pe nicio listă!”, a intervenit primarul de la Gârnic, Nicolae Tismănariu. „Am vorbit să luăm un credit pentru Gârnic – Padina Matei.”, a replicat vicele Rădoi. Supărat tare și Ion Peia, primarul comunei Obreja: „Noi suntem judecați din cauza drumurilor comunale și județene. Niciun sprijin din partea Consiliului Județean pentru canalizare, am făcut-o, o fac și în Iaz, și în Ciuta. Drumul comunal de la Iaz la Var nu a primit niciun leu în 30 de ani pentru întreținere! Ieșiți și spuneți că nu dați niciun ban primarilor pentru drumurile comunale!” Sunt și primari PNL care au avertizat că banii trebuie repartizați în mod corect. „Suntem UAT-uri care nu am primi niciun ban pentru drumuri comunale. Toți avem nevoie de bani!”, a spus Gheorghe Roma, de la Slatina Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Au fost însă și primari mai înțelegători, care le-au cerut colegilor lor să nu facă atmosferă în mod gratuit, pentru câțiva lei, cu care oricum n-ar putea să astupe mai mult de două sau trei gropi fiecare. „Să nu facem circ! Avem consilieri județeni care ne reprezintă pe fiecare dintre noi, ei vor hotărî cum se repartizează banii!”, a spus Romeo Răduță, primarul comunei Băuțar. Mirco Lechici, de la Răcășdia, a adăugat: „Nu se poate face nimic cu 20.000 de lei!”

Luca Mălăiescu, edilul-șef din Oțelu Roșu, a insistat însă pe faptul că banii vin cu destinație precisă: drumuri județene și comunale. Deci, și comunale, nu doar județene sau doar comunale. „Niciun drum comunal?! Aici decid primarii! Alocarea acestor sume e pentru drumuri județene și comunale. Decideți dumneavoastră, Consiliul Județean, pe drumurile noastre? Pe noi nu ne consultați? Sunt forte mulți colegi care spun că nu s-a făcut nimic pe drumurile județene. Știu că suma este foarte mică, tocmai din acest motiv eu aș fi dat-o pe toată drumurilor comunale.” A lămurit totul Horia Irimia, directorul economic al administrației județene: „Aveți toți drumuri și străzi prinse pe «Anghel Saligny»!”.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/