PNRR poate aduce investiții de peste jumătate de milion de euro la Fârliug

Trei proiecte au fost depuse spre finanțare de administrația locală din Fârliug în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin cererile de finanțare depuse, administrația locală solicită puțin peste 500.000 de euro pentru reabilitarea clădirii sediului administrativ al Primăriei Fârliug și pentru modernizarea a două așezăminte culturale. Două dintre proiecte au fost depuse pe PNRR la finele lunii iunie, iar ultimul, la jumătatea lui octombrie.

Primăria Fârliug a depus spre finanţare, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (Runda 1 și Runda 2), mai exact, pe Componenta 10  – Fondul local, un număr de trei proiecte, cu o valoarea totală de 532.680 de euro. Avem în vedere reabilitare sediului primăriei, valoarea acestui proiect fiind de  252.400 de euro, și reabilitare cămin cultural din Remetea-Pogănici, pentru care am solicitat 78.320 de euro. Solicitările de finanțare pentru cele două obiective au fost depuse în 27 iunie, iar în prezent proiectele se află în evaluare. Luna aceasta, în 14 octombrie, am mai depus pe același program și reabilitarea și modernizarea căminului cultural din Scăiuș, proiect cu o  valoare de 201.960 de euro”, a transmis Elena Sărăor, primarul comunei Fârliug.