PNL Timiş nu se grăbeşte să anunțe candidaţii partidului. Robu îndeamnă la precauţie

banner publicitar

PNL Timiş întârzie să înainteze candidaturi pentru alegerile locale. Robu mizează pe o schimbare a modului de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean prin vot uninominal. Nu s-a pronunţat însă asupra persoanei care va fi aruncată în luptă.

„La Consiliul Judeţean nu este o certitudine, dar probabil aşa va rămâne, cu alegeri directe ale preşedintelui Consiliului Judeţean. Noi aşteptăm să fie clarificate toate aspectele, pintr-o legislaţie bătută în cuie vis-a-vis de alegerile locale şi cele parlamentare. Vom respecta calendarul intern al PNL şi vom stabili cine vor fi candidaţii pentru Camera Deputaţilor, candidaţii pentru Senat, pentru consiliile locale în toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, pentru Consiliul Judeţean. În momentul în care rămâne ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales prin vot direct, îl vom face cunoscut tot în graficul stabilit de conducerea partidului şi care este candidatul nostru”, a declarat liderul liberalilor timişeni.

Robu spune că se va implica direct, dar se teme să provoace tensiuni şi conflicte interne în partid. Acesta este şi motivul pentru care preferă mai degrabă să aştepte.

„A fost doar acea discuţie a celor 33 de primari. Nu s-a mai discutat nimic, pentru că eu nu vreau să abordăm teme care ar putea să nască anumite conflicte interne, că creeze tensiuni. Nu evităm competiţia, dar o facem doar atunci când ea îşi are obiectul. Ce ar fi să facem acum deliberarea de rigoare şi apoi să constatăm că de fapt preşedintele Consiliului Judeţean nu va fi ales prin vot direct. Ar fi posibil ca persoana desemnată să fie candidatul nostru la preşedinţie nici să nu candideze dacă este vot direct. De ce să creăm atât de devreme această competiţie? Toate la timpul lor”, a mai spus Nicolae Robu.

Preşedintele PNL Timiş îndeamnă la prudenţă şi precauţie şi este mai mult decât optimist în ceea ce priveşte şansele liberalilor de a câştiga alegerile în judeţ, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţan.

„Trebuie să fim precauţi pentru că acum PNL Timiş are toate şansele să câştige toate alegerile pe judeţ, Primăria Municipiului Timişoara, cel puţin cinci primării în plus faţă de cele pe care le are acum, plus majoriatate în Consiliul Judeţean şi preşedintele Consiliului Judeţean. Sunt toate şansele. Numai şi numai de noi depinde”, a mai spus Nicolae Robu.