PNL susține creșterea pensiilor cu minim 15% din 1 ianuarie 2023

alin nica
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Liderii PNL susțin creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 astfel încât să acopere rata inflației. Vicepreședinte la nivel național, Alin Nica, președinte PNL Timiș, susține că liberalii se concentrează pe problemele importante ale guvernării și nu pe dispute politice.

„Noi susținem că 15% este un minim necesar și rezonabil de creștere a punctului de pensie. PSD propune acum o creștere de numai 10%, iar când erau în opoziție cereau creșteri de 40%. Să dea 40% acum, că sunt la putere și au și Ministerul Finanțelor, adică visteria, și Ministerul Muncii. Să dea dacă se poate.”, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica.

„Să nu îi mințim pe români că pot fi crescute pensiile cu un procent mult mai mare, să nu se creeze așteptări foarte mari și după aceea, dezamăgiri foarte mari. Nu pierde numai PSD mergând pe linia asta populistă, ci pierde România. Oamenii vor fi dezamăgiți de partidele main-stream – PNL și PSD – și se vor îndrepta către extremiști. Aceștia fac din populism arma lor de luptă politică. Noi încercăm să îi convingem pe partenerii noștri politici că e nevoie de responsabilitate. PNL a fost întotdeauna partidul responsabil, pentru că nu am vrut să vindem gogoși. Am mărit pensiile cu 14% în plină pandemie, în septembrie 2020. Era PNL la guvernare. S-au mărit la 1 ianuarie, cu 10%, și vrem să le mărim cu procentul minim al inflației. Nu cerem lucruri fantastice, pentru că știm că nu sunt sustenabile, dar procentul de creștere cu rata inflației este procentul trecut în lege.”, a mai spus președintele CJT, Alin Nica.

1000x100 (4)

Și directorul Casei Județene de Pensii Timiș, Mircea Cristian, susține inițiativa liberală de a crește pensiile cu responsabilitate asigurând în paralel sursele de venit pentru a plăti aceste pensii la timp. „Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât și la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei). Pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectați de creșterile de prețuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot și nu trebuie să suporte efectele inflației. Trebuie să știm cu toții că este o măsură pe care PNL a susținut-o constant. Majorările sunt un remediu necesar categoriilor sociale care devin vulnerabile într-o perioadă complicată economic, așa cum este aceasta prin care trecem acum.”, a precizat Mircea Cristian, directorul Casei Județene de Pensii Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/